Flere nyheder

 
Klassisk musik
Nielsen og Nikiteanu

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Nielsen og Nikiteanu
Man. 30. jun. 2003

Operakoncert i Tivoli

Highlights fra de tre store europæiske operakomponister Mozart, Puccini og Strauss dominerede aftenens program torsdag den 26. juni, hvor Tivolis Koncertsal havde inviteret nationalheltinden Inga Nielsen og den i Danmark ukendte Liliane Nikiteanu til et teatralsk parløb

Mozart havde fået sin helt egen afdeling inden pausen under torsdagens operakoncert i Tivoli. Attraktionen var nu ikke Mozart, men derimod bekendtskabet med den rumænske mezzo Liliane Nikiteanu, der med succes spændte fra Dorabella i 'Cosi Fan Tutte' over Zerlina i 'Don Giovanni' til bukserollen som Idamante fra 'Idomeneo'. Nikiteanu skiftede ikke bare partitur og klæder, men også udstråling og stemmepersonlighed, der til rollerne var tilpasset først indignation, dernæst erotik og sidst mandlig overtalelsesevne og medlevende følsomhed.

Inga Nielsen gjorde sig afgjort bedst i opførelsen af Strauss' 'Rosenkavaleren', hvor de to kvinder duetterede som feltmarskalinden og Oktavian. Karakterroller som marskalinden klæder Inga Nielsen, der også håndterede det tyske sprog bedre end det romanske, og den deraf følgende repliksans tilførte rollens mildhed netop det udtryk af krampagtig generthed, der skal til for at fylde rollen ud.

Nogle ville nok mene, at de to kvinder tog sig pudsigt ud på scenen, og sine steder skurrede stemmerne da også mere mod hinanden, end de klingede med hinanden. Men det var en del af det interessante optrin, de sammen formåede at stille til skue for en fuld sal med et sultent publikum. I bytte for en oplagt den-kender-vi-aften fik vi indtil flere overraskelsesmomenter og vingesus fra europæiske operahuse, hvor man går langt mere håndfast til biddet end herhjemme i hyggeland. Bravo!