Flere nyheder

 
Litteratur
Malins anden bog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Malins anden bog
Fre. 30. jan. 2004

"Malins anden bog" af Ylva Karlsson beskriver et væld af sociale relationer omkring hovedpersonen Malin. Bogen egner sig godt både til selvstændig læsning for de større børn og til højtlæsning, hvor både de voksne og børnene kan få noget ud af teksten. Historien er umiddelbart bedst egnet til piger mellem 5 og 10 år.


De fleste børn kan relatere sig til det at blive droppet af bedsteveninden for en der er mere interessant, for så måske at blive taget til nåde igen. Børn kan være nådesløse i deres valg af legekammerat og dette kommer tydeligt til udtryk i Malins anden bog. De voksne kan til gengæld nok nikke genkendende til de problemer der kan opstå, når man prøver at bygge en ny familie op med dine børn, mine børn og vores børn. Ud over besværlighederne omkring familiemønstret, kan der også opstå problemer omkring teenagere og flere sæt bedsteforældre med forskellige opdragelsesnormer.

Bogen handler om 8 årige Malin og hendes problemer med at finde sin helt egen bedste veninde i stedet for en, som i virkeligheden hellere vil være sammen med en anden pige. Samtidig handler bogen også om Malins følelser i forhold til sine forældres skilsmisse, moderens nye mand, Gustav og hendes fornemmelse af, at Gustav er meget gladere for sit og moderens barn, Simon end Malins egen far er for hende. Malin har også en storesøster Josefine, som har et meget svingende humør. Malin er glad for hende, selv om hun ikke altid forstår, hvorfor hun opfører sig så sært.

"Jeg ville gerne have en bedste ven. En allerbedste ven i hele verden, som var sød og sjov at lege med. En, som ikke i virkeligheden hellere ville være sammen med en anden. En, som helst ville være sammen med mig. En, som man kunne fortælle alting."

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Ylva Karlsson: Malins anden bog
Gyldendals Forlag, Konfetti serien
Indbundet, 120 sider
Udgivelsesdato: 30. januar 2004
ISBN: 87-02-01951-5