Flere nyheder

 
Musik
MGP bag kulisserne

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
MGP bag kulisserne
Tir. 10. feb. 2004

Efter årets Danske Melodi Grand Prix gik KultuNauts udsendinge Lone Andersen og Troels Lind bag scenen for at få nogle korte interviews med nogle af Grand Prix stjernerne.

Soloplade på vej
Tomas Thordarson stillede op til pressemøde efter sin flotte sejr i Melodi Grand Prix 2004. Tomas vandt med fuld point, hvilket så vidt vides ikke tidligere er sket i Dansk Melodi Grand Prix. Tomas Thordason var naturligvis meget glad for at have vundet, især i betragtning af hvor gode konkurrenterne var. Han fortalte at nummeret kommer til at hedde Shame on you, når han skal optræde med det ved det europæiske Melodi Grand Prix i Tyrkiet den 12. maj. Den danske tekst kan ikke oversættes direkte, men temaet bibeholdes.

Tomas fortalte endvidere at han har en solo-plade på vej, hvor musikken hovedsagelig er RnB musik. Han har dog bestemt at ville arbejde videre med den latino-inspirerede musik, efter at have opdaget, hvor populært hans nummer var hos publikum. Adspurgt om hvad publikums stående klapsalver og hujen betød for hans præstation siger Tomas, at det betød alt og virkelig fik ham til at levere varen. Han var dog på intet tidspunkt overbevidst om, at han ville vinde.

Lettet Zididada
Efter konkurrencen var slut, fik vi fat i Jimmy Colding fra Zididada, som løb af med andenpladsen for sangen Prinsesse. Jimmy fortalte, at han var glad og lettet over at være blevet nummer 2: Han havde frygtet, at de slet ikke var kommet med i anden runde. Det er sjældent at etablerede kunstnere stiller op til Melodi Grand Prix'et; men Jimmy Colding og Danny Linde var blevet opfordret til at deltage. Jimmy fortalte endvidere, at det havde krævet meget mod at melde sig, fordi man satte så meget på spil mht. dårlig omtale, hvis de ikke havde fået en god placering. Han mener dog ikke, at det kunne have skadet deres omdømme, hvis de var gået hen og havde vundet, for der var flere, der havde sagt, at deres sang stadig var en rigtig Zididada sang, og om ikke andet var han da stolt over, at bandets sange og stil var blevet et begreb.

Engelbrecht for niende gang
Det lykkedes også at få fat i Helge Engelbrecht, som deltog for 9'ende gang i år. Helge Engelbrecht fastholder, at han er med for sjov, men selvfølgelig gerne vil vinde. Helge deltog i år med sit band Neighbours som han har brugt en del tid på de sidste tre år. Det nye band resulterede i en markant ny lyd i nummeret Solens sang. Helge Engelbrecht sagde at han godt vidste, at sangen var meget anderledes end de numre, han tidligere har haft med i dansk Melodi Grand Prix. Det er dog musikken der driver værket, og han synes selv, det er et godt nummer, selvom han var klar over, at det ville blive svært at vinde med en sang, der slet ikke lyder Grand Prixagtigt.

Adspurgt om han skal med igen næste år siger han, at han vil prøve, hvis han har noget materiale, der egner sig, for hans mål er at blive den ældste musikleverandør i Melodi Grand Prix's historien. Helge Engelbrecht udtaler til sidst, at han er mere optaget af indhold end af form, og at det nok er derfor, han ikke er bange for at binde an med nye og anderledes musikstilarter.

Fotos: Bjarne Bergius Hermansen

Læs mere om årets danske MGP og reflektioner om MGP - et show for sjov.