Flere nyheder

 
Teater
Tribunehelte

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Tribunehelte
Ons. 25. feb. 2004

I begyndelsen ses Tribunehelte med bange forudanelser om, at det drejer sig om en flok sølle eksistenser, som står og synger slagsange og råber perversiteter ud fra tribunen. Alt efter temperament vil publikum så blive sørgeligt skuffede eller glædeligt overraskede over den skønsang, der fylder øregangene når de medvirkende slår sig løs.

I forestillingen bliver 8 mænd tilbage på tribunen, efter kampen er fløjtet af. Der bliver aldrig givet nogen forklaring på, hvorfor de ikke bare går hjem, men hellere vil sidde og synge solo eller sammen med de andre mænd og herigennem give udtryk for deres håb, drømme og skuffelser i forhold til kvinderne i deres liv.

Det er svært at få øje på et budskab i stykket. Det er i og for sig bare otte forskellige mandetyper fra alle samfundslag, som bruger et par timer på at synge grandprix sange, evergreens, viser, pop- og rocknumre. Alle har de fantastiske stemmer og gennem sangene lærer man personerne at kende, herunder deres problemer og holdninger til tilværelsen i almindelighed og kvinder i særdeleshed.

De medvirkende i stykket er: Andreas Dawe, Erik Hovby Jørgensen, André Lundemann, Klaus Andersen, Folmer Rubæk, Erling Hjernø, Rasmus Lyberth, Lone Rødbroe og Ole Sørensen som også er idémand og instruktør bag Tribunehelte.

Tribunehelte er blevet til i et samarbejde mellem Svalegangen, Teateret Møllen og Jomfru Ane Teateret.

Stykket spilles på Svalegangen fra den 20/2-20/3 og på Teatret Møllen i Haderslev fra den 24/3-3/4. Se spilletider.