Flere nyheder

 
Litteratur
Kolde øjne

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kolde øjne
Ons. 25. feb. 2004

"Kolde øjne" af Tor Edvin Dahl er en fortælling om den 18-årige Miriam, som sidder i kørestol, og som bruger sin tid på at sidde og studere sit lokalsamfund gennem en kikkert. Der kan genkendes en del elementer fra filmen "Skjulte øjne", og som historien skrider frem, sker der også en forandring hos flere af bogens personer. Udkommet hos Gyldendal 13.02.2004.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Der springes frem og tilbage i tid og der skal læses en del sider i bogen, før læseren bliver klar over, hvad der er sket, hvorfor Miriam sidder i kørestol, og hvorfor hendes far har dårlig samvittighed overfor hende. Da Miriam ikke har andet at lave end at sidde og kigge i sin kikkert og surfe på internettet, ved hun alt om, hvad der sker i landsbyen. En dag dukker en fremmed dreng op i landsbyen, og han fascinerer straks Miriam; Hvem er han? Hvad vil han? Hvor kommer han fra? og lige så interessant, Hvor overnatter han henne?

Drengen viser sig at ligne Miriam meget og derfor forstår de instinktivt hinanden og de problemer, de hver især tumler med. Gennem denne gensidige forståelse får de begge et større indblik i og forståelse for de følelser, de har overfor især deres forældre. Især Miriam må se i øjnene, at hun stadig er utrolig bitter overfor sin far, som indirekte er skyld i, at hun mistede brugen af sine ben. Ved at indrømme dette for sig selv kan hun komme videre med sin tilværelse og blive en del af livet, i stedet for at være en passiv tilskuer.

Tor Edvin Dahl: Kolde Øjne
Gyldendals Forlag
Udgivelsesdato: 13.02.2004
ISBN: 87-02-02101-3