Flere nyheder

 
Litteratur
Hånd i handske

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Hånd i handske
Man. 19. apr. 2004
Robert Goddard har skrevet en yderst spændende krimi, "Hånd i handske", som man har meget svært ved at lægge fra sig igen. Sproget er flydende og letlæst. Persongalleriet er overskueligt, hvilket letter læsningen yderligere.

Bogens hovedperson er Charlotte Ladram. Begge Charlottes forældre er døde, hendes mor var gift to gange; første gang med den berømte digter Tristram Abberley, som døde ung, mens han kæmpede i den Spanske borgerkrig. Charlottes mor fik en dreng med Tristram Abberley, Maurice, som teknisk set er Charlottes halvbror, men de anser hinanden som helsøskende.

Bogen begynder med et indbrud hos Beatrix Abberley, som er faster til Maurice og som Charlotte kalder tante. Beatrix bliver slået ihjel under dette indbrud og en del meget værdifuldt træskærerarbejde forsvinder. Politiet mistænker hurtigt en antikvitetshandler fra Charlottes hjemby, som ikke er helt fin i kanten. Træskærerarbejderne findes i hans butik og det virker som en klar sag. Manden påstår, at han ikke har begået indbrudet, og at værkerne må være plantet hos ham, men det er der ingen, bortset fra hans bror, der tror på.

Broderen Derek Fairfax, som er revisor, prøver nu at finde ud af sandheden, men Abberley- familien er sikre på, at politiet har fat i den rigtige mand, og at denne har slået en gammel dame ihjel for at få fat i nogle værdifulde træskærerarbejder. Som bogen skrider frem begynder der dog at komme oplysninger frem, som ikke passer ind i puslespillet eller som en hånd i handske.

Resten af plottet involverer nogle mystiske breve, som angiveligt skulle være sendt fra Tristram Abberley til hans søster Beatrix mens han var i Spanien. Nogle breve, som Beatrix har fået en veninde til at sende ud i tilfælde af, at hun døde en voldsom død. En kidnapning, flere mord, et vidnesbyrd fra en død mand samt et kort over en stor skat. Der er således dømt spænding fra første til sidste side.

Venner bliver til fjender, familiemedlemmer til fremmede og det er svært at finde ud af, hvem der taler sandt, og hvem der taler falsk, samt hvem der er ven eller fjende i denne spændende krimi. Der ligger hele tiden nye ting og lurer under overfladen og det er svært at forudsige udviklingen af det forrygende og meget underholdende plot.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Robert Goddard: Hånd i handske
Gyldendals Forlag
Sider: 536
Udgivelsesdato: 16.04.2004
ISBN: 87-02-02779-8