Flere nyheder

 
Teater
Stand-up på Skråen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Stand-up på Skråen
Fre. 23. apr. 2004

Der var ikke langt mellem de brede smil og mavekramper, da Rune Klan, Mikael Wulff og MC den 20. april fyldte Skråen i Aalborg med kontante jokes, indføring i sære men mærkværdigt dragende universer og barndomsminder fra en magisk kuffert.

Klan Acapella (uden trylleralsk ledsagelse..)
Rune Klan gik på først, men blot for lige at indlede showet, og få smilebåndet i stilling. -Dette gjorde han dog i første omgang uden trylleri, men han er i høj grad en person der med sin karisma, skarpe humor og sikkerhed på scenen, hurtigt kan få publikum i stemning. - Selv uden hjælp fra de magiske rekvisitter han er så kendt for.

Trekløverets Benjamin
Og han fik løsnet godt op for de rigtig mange mennesker der var mødt op på Skråen denne aften, og dermed var der gjort klar til MC, der nok må betegnes som trekløverets Benjamin i denne sammenhæng.

Men helt uerfaren er han nu ikke, og har da også været at opleve på blandt andet Stand-Up.dk.

Han gik i gang med stor sikkerhed, og lirede kontante, veltimede jokes af, som oftest kastede højlydt latter af sig, men i nogle tilfælde måtte nøjes med et bredt smil, fra et publikum, der ligesom var faldet lidt for godt til ro igen.

Wulff's univers
Hvor MC bygger sit show på oneliners, er Mikael Wulff's bygget op omkring hans sære, underspillede karakter og emmer af både personlighed og.. jaeh en måske nærmest tragikomisk tilgang til livet, hvor alt, hvad vi ser som værende hverdag og "sådan er det bare", bliver vendt en ekstra gang.

Og jeg må sige, at verden gennem Mikael Wulff's øjne, har en noget anderledes - og bestemt ikke mindre underholdende - kulør.

Rune Klan - nu med magi
Efter Mikael Wulff havde fået rigtig godt gang i latterværktøjet igen, var det tid til trylleri med Klan. - Som altid var han ekstremt underholdende, når han rodende rundt på scenen og i ly af hysterisk morsomme historier og dialog med publikum hiver den ene sære genstand af magisk karakter efter den anden op af sin kuffert.

Altid noget der overrasker og lige twistes på en måde, som man ikke havde forventet. Denne gang havde han pakket kufferten med ting fra hans barndom, hvilket frembragte den hel del morsomme remedier.

Alt i alt en virkelig morsom aften, hvor smilebåndet ikke havde meget ro, og hvor særligt Mikael Wulff og Rune Klan i kraft af den personlighed de lægger i det, og den indlevelse de evner at overføre til publikum, fik latteren frem mellem Skråens søjler.