Flere nyheder

 
Litteratur
Julie og Aleksy

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Julie og Aleksy
Tir. 1. jun. 2004
Bogen "Julie og Aleksy" af Ida Jessen er letlæst og har en spændende handling, samtidig med at den også har et desværre ofte relevant indhold i form af det at miste, sørge, føle sig anderledes og få nye venner.

Julie er 12 år og hun har mistet sin far i et flystyrt. Hun bebrejder sig selv for faderens død, fordi hun skulle have været med, men i stedet valgte at tage over til sine veninder, men hun kan ikke slippe tanken om at tingene kunne have set anderledes ud hvis hun havde været med. Julie har reageret på faderens død ved at trække sig væk fra alle mennesker og undgå at tale om sit tab. Hun søger trøst i bøgerne og i mad og bliver efterhånden tykkere og tykkere, hvorfor hun bliver det perfekte mobbeoffer i skolen.

Moderen opdager ingenting, hun forsøger at klare sorgen ved at arbejde og gå på indkøb. Hun hører egentlig ikke efter, hvad det er Julie fortæller hende, men lever i en helt anden verden. Hun vil ikke tale om dødsfaldet og om faren, men kun om at komme videre med livet og hun synes ikke om, at Julie så tit er på kirkegården.

En dag flytter der nye folk ind i Julie og hendes mors opgang. Det er en dame fra Polen og hendes søn, som Julie bliver gode venner med. Isa, som damen hedder, har ikke kunnet finde sig til rette nogen steder og har flyttet meget rundt. Hun er vokset op på et børnehjem hvor hun kun ejede en medaljon med et billede af sig selv og et postkort fra Fjordby. Det er selvfølgelig lidt mærkeligt at en lille forældreløs polsk pige har et postkort fra Danmark, men endnu mere mærkeligt er det, at billedet i medaljonen er af datteren til ejeren af et stort supermarked i Fjordby, som døde ved en drukneulykke på en ferierejse for 30 år siden. Julie og Aleksy sætter sig for at undersøge sammenhængen mellem medaljonen, Isa og ejeren af det store supermarked. - Deres undersøgelser giver snart resultater som ingen kunne have drømt om.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Ida Jessen: Julie og Aleksy
Forlag: Gyldendal
Sider: 149
Udgivelsesdato: 02.04.2004
ISBN: 87-02-02588-4