Flere nyheder

 
Litteratur
Dødningehovedsøen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dødningehovedsøen
Tir. 22. jun. 2004

"Fribytteren og Dødningehoved-søen" af Paul Stewart er en super spændende bog med masser af action og uhygge. Bogen handler om en ridder, der lever som fribytter, det vil sige at han ikke arbejder for en adelsmand, men for sig selv. Han tjener penge ved at deltage i ridderturneringer, men på grund af uheld har han ikke tjent så meget, som han behøvede i den sæson, der er ved at være slut, og han rejser derfor rundt på landet for at deltage i lokale ridderturneringer, hvor han kan tjene lidt penge.

På sin rejse møder han blandt andet en ubehagelig herremand, som vil have ham til at hente en kongekrone, som skulle befinde sig på en ø midt i Dødningehovedsøen. Ifølge legenden blev kronen lavet af en heks, som kongen havde giftet sig med, men som han slog ihjel, da han opdagede, at hun øvede sort magi, dog naturligvis ikke før han havde tvunget hende til at lave den omtalte krone, som skulle gøre ham til den øverste fyrste på egnen!! Til gengæld for denne krone skulle ridderen have en pung fuld af guldpenge, gratis øl og kost og logi resten af vinteren.

Ridderen regner med, at det er et nemt job, men det viser sig hurtigt, at pengene ikke er helt så let tjente, som han havde regnet med.

Bogen er skrevet for børn i begyndelsen af teenagealderen og især drenge vil nok være begejstrede for den. Forfatteren har et fængende fortælleteknik og det er en bog man har svært ved at lægge fra sig før man når sidste side.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Paul Stewart: Fribytteren og Dødningehoved-søen
Forlag: Sesam
Sider: 125
Udgivelsesdato: 30.04.2004
ISBN: 87-11-22099-6