Flere nyheder

 
Litteratur
Prinsesse i rampelyset

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Prinsesse i rampelyset
Ons. 30. jun. 2004

"Prinsesse i rampelyset" af Meg Cabot er en morsom fortælling om teenagepigen Mias kvaler over kærligheden, sit udseende og fremtiden. Bogen er skrevet i dagbogsform og udover at være morsom skrevet, giver den et godt indtryk af de tanker og følelser, en almindelig pige i teenagealderen har i forhold til drenge, veninder, lektier, etc.

Mia er dog ikke nogen helt almindelig pige, hun har nemlig for kort tid siden fået at vide, at hun i virkeligheden er prinsesse og eneste arving til et fyrstedømme, som hedder Genovia. Af denne grund skal hun hver dag tage prinsesselektioner hos sin farmor, så hun kan lære at opfører sig som en rigtig prinsesse, inden hun formelt skal præsenteres for befolkningen i Genovia.

Farmoderen er meget manipulerende og kræver, at alt går efter hendes hoved. Hun bestemmer således, at Mia skal deltage i et tv interview, hvilket Mia er skrækslagen over, og det lykkes hende da også at blamere sig fuldstændigt og fornærme et større antal mennesker. Interviewet afstedkommer også, at farmoderen finder ud af, at Mias moder har besluttet sig for at gifte sig på rådhuset med Mias matematiklærer, og farmoderen går derefter i gang med at arrangere et kæmpebryllup, som kan passe sig for moderen til Genovias fremtidige regent.

Oven i det kaos som disse bryllupsplaner og interviewet afstedkommer, begynder Mia også at modtage anonyme kærestebreve fra en, som tydeligvis kender hende godt, men som ikke vil fortælle, hvem han er. Der er således mange spændinger i luften i Prinsesse i rampelyset.

Prinsesse i rampelyset er en fortsættelse til Prinsessens dagbog, men den kan sagtens læses som et selvstændigt værk

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Meg Cabot: Prinsesse i rampelyset
Forlag: Sesam
Udgivelsesdato: 11.02.2004
Sider: 187
ISBN: 87-11-22086-4