Flere nyheder

 
Litteratur
Havens dyr

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Havens dyr
Tor. 15. jul. 2004

"Gyldendals guide til Havens dyr" er et overskueligt opslagsværk over de dyr, man oftest støder på i haven og naturen. Her er beskrevet dyr lige fra forskellige edderkoppearter til større dyr som egern og hare, og bogen er et godt værktøj til at lære mere om de dyr, der omgiver os.

Bogens billeder er meget detaljerede og for størstedelens vedkommende er det nemt at se de kendetegn, som angives for hvert dyr. Den eneste anke med billederne er, at det stort set kun er de voksne dyr, der vises, og i tilfælde hvor hannen og hunnen ikke ligner hinanden, bliver der ofte kun vist et billede af det ene køn. Beslutningen om kun at vise et billede pr. dyr gør bogen mere overskuelig, men kan gøre det sværere at genkende visse arter.

For hvert dyr indeholder bogen tre kendetegn, en udførlig beskrivelse, samt en tekst om dyrenes adfærd, biologi og hvor de lever. Det er meget spændende læsning og teksten er velskrevet og letlæseligt, så bogen ville kunne læses af børn fra ca. 12 år. Det kunne have været godt, hvis der for nogle af de "farligere" dyr var beskrevet, hvad man skal gøre hvis man har været i nærkontakt med dem, dette gælder feks. skovflåten og gedehams.

Ud over at bogen kan fungere som opslagsværk, bliver der også beskrevet en række ting man som haveejer selv kan gøre for at fremme dyrelivet i sin have. Der finde råd om alt fra opsætning af fuglekasser til at efterlade grene på jorden for at sikre bolig og gemmesteder til havens dyr.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Lars Serritslev: Gyldendals guide til Havens dyr
Forlag: Gyldendal
Sider: 160
Udgivelsesdato: 07.07.2004
ISBN: 87-02-02145-5