Flere nyheder

 
Teater
De dødes rige

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
De dødes rige
Man. 23. aug. 2004

Fremragende skuespil! Hvad mere kan man sige. Skuespillerne på Aarhus Teater har i den grad levet sig ind i rollerne i "De Dødes Rige", at det ikke engang virker som skuespil; - det er ægte mennesker, man sidder og kigger på.

De Dødes Rige er en kærlighedshistorie om den unge, intelligente Jytte Abildgaard, der i tre år har ventet på budskabet om den elskedes død. I stedet dukker han pludselig op, helbredt af en ny medicin. Nu skulle man tro, at lykken er inden for rækkevidde; men ingenting går som forventet i dette gribende menneskelige drama, som bygger på Henrik Pontoppidans roman fra begyndelsen af forrige århundrede.

Fremragende skuespil
Klaus Wegener var fremragende i rollen som den krakilske Enslev, som mener, at han alene har svaret på hvordan samfundet skal køres. Lone Dam Andersen er uhyre troværdig i rollen som Frk. Evaldsen, Enslevs trofaste og loyale medarbejder som er hård udadtil, men lader sig koste rundt med af Enslev. Sarah Gottlieb forstår til fulde at portrættere den lidt forvirrede Jytte Abildgaard, selve billedet på dagens ungdom, som kan få det hele, men netop derfor heller ikke kan vælge, og er så bange for at komme til at vælge forkert .

Laura Ljungdalh spiller Jyttes modsætning, barndomsveninden Meta, som er uhyre afklaret omkring sit liv og sin skæbne. Hendes holdning er at det mest forfærdelige, der kan ske, er, hvis man ved sit livs slutning ser tilbage og ville ønske, man kunne leve sit liv om igen. Ud over de ovennævnte spiller også Morten Burian, Anne-Vibeke Mogensen, Jens Zacho Böye, Klaus Tange, Mikkel Vadsholt, Hother Bøndorff, Christine La Cour, Kim Veisgaard, Anders Holst, Kaja Kamuk og Morten Andersen med i stykket.

For enhver smag
Henrik Pontoppidan er hvis man skulle have glemt det, en forfatter, der stadig har noget relevant at sige om tilværelsen og hvis figurer stadig er genkendelige og som man kan identificere sig med.

Hver aldersgruppe vil få noget forskelligt ud af stykket, og det er netop meningen at ens egen ballast og historie skal være med til at give historien mening. De dødes rige er således et stykke man vil kunne se flere gange i sit liv og hver gang få noget forskellige ud af det.

De Dødes Rige varer 3 timer og 30 minutter og spiller på Aarhus Teater, Scala til den 18. september. Det er bestemt et stykke, der er værd at bruge en aften på.

Fotograf Jan Jul
Se spilletider.