Flere nyheder

 
Litteratur
Cæsar - Roms porte

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Cæsar - Roms porte
Fre. 27. aug. 2004

"Cæsar - Roms porte" af Conn Iggulden er endnu et pragteksemplar på at historie ikke behøver være støvede og uinteressante årstal, men rent faktisk kan fortælles på en måde så man ikke kan undgå at blive grebet af det.

Conn Iggulden har under udfærdigelsen af sin bog været drevet af nysgerrighed efter at finde ud af, hvordan en ung mand bærer sig ad med at være på den tabende side i en borgerkrig, men alligevel ende med at blive så mægtig, at selve hans efternavn kom til at betyde konge.

Bogen er godt skrevet og da der kun eksisterer meget få oplysninger om de første år af Julius Cæsars liv har Conn Iggulden digtet sig til meget under hensyntagen til de oplysninger, der foreligger senere. F.eks. må nogen have lært ham at svømme, kæmpe med sværd og ride på heste, da dette er ting, der fortælles om ham i hans senere liv. Disse oplysninger har forfatteren brugt til at skrive en meget troværdig og sandsynlig historie om, hvordan Cæsars og Brutus barndom kunne have set ud.

Conn Iggulden skriver i den efterfølgende historiske note, at han af dramatiske hensyn har måttet forenkle historien lidt. Det er lidt synd, at man ikke ubetinget kan stole på de historiske facts i bogen. Historien er spændende og medrivende, men kan altså ikke bruges, som en meget spændende skrevet historiebog, uden at man lige kigger forbeholdene i den historiske note igennem.

Cæsar - Roms porte er første del af et firbindsværk og efter at have læst første bind er man nødt til at væbne sig med tålmodighed til andet bind udkommer i efteråret 2004. De øvrige to bind udkommer i løbet af 2005.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Conn Iggulden: Cæsar - Roms porte
Forlag: Gyldendal
Sider: 349
Udgivelsesdato: den 27.08. 2004
ISBN: 87-02-02171-4