Flere nyheder

 
Litteratur
Haps! en kogebog for børn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Haps! en kogebog for børn
Tor. 23. sep. 2004

"Haps" er en kogebog for de lidt større børn fra 11-12 års alderen. Den er fyldt med en masse spændende opskrifter og gode råd til børns madlavning, men kræver nok at børnene dels bor i nærheden af en større by, og dels har åbensindede forældre, som gerne vil prøve noget anderledes mad.

Bogens opskrifter er bygget fornuftigt op med en ingrediensdel, som forfatteren forslår findes frem, inden barnet påbegynder madlavningen, og en fremgangsmåde, som er skrevet med barnets egen sprogbrug og derfor er let at læse og forstå.

Forfatteren er ikke helt konsekvent med at medtage forklaringer til retternes ingredienser. Der fortælles f.eks. i en opskrift at græsk yoghurt er yoghurt der er afdryppet. Derimod mener Anne Jul Nielsen åbenbart ikke, at der er brug for at forklare hvad mascarpone er. Det kunne også have været rart med en decideret tidsangivelse i opskriften i stedet for 1, 2 eller 3 stjerner, der skal signalerer, at retten tager kortere eller længere tid. I en almindelig familie er det ofte vigtigt at kunne servere aftensmaden på et bestemt tidspunkt for at alle kan nå at komme hjem og spise, inden de skal videre til fritidsaktiviteter el. andet, og det kan godt være svært at beregne hvor lang tid, det tager at lave mad for et barn.

Bogen indeholder både ideer til middagsretter samt forslag til madpakken, så barnet kan få noget andet med end bare en rugbrødsmad. Bogen sætter også hygiejnen i højsæddet og har angivet et lille "vaske hænder" logo i opskriften, hver gang man har rørt ved chilli eller rådt kød. Ved at slippe børnene løs i køkkenet fås nogle knap så kræsne børn og i forordet opfordrer forfatteren børnene til at kræve deres egen maddag, NU.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Anne Jul Nielsen: Haps! Gyldendals kogebog for børn
Forlag: Gyldendal
Sider: 102
Udgivelsesdato: 23.09.2004
ISBN:87-02-02898-0