Flere nyheder

 
Litteratur
Mandelplukkersken

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mandelplukkersken
Tor. 23. sep. 2004

"Mandelplukkersken" er en nyskabende og anderledes roman, idet forfatterens mål med bogen er at vi skal lære hvilken person Mandelplukkersken er, og det finder man ud af ved at læse en masse forskellige historier, hvor andre menneskers syn på hende kommer frem. Lidt efter lidt bliver meningerne og historierne stykket sammen, så læseren til sidst sidder med et helt billede af hvem Mandelplukkersken var, baseret på hendes livshistorie og skæbne.

Simonetta Agnello Hornby opnår med sin anderledes tilgang til fortællekunsten, at romanen appellerer til detektiverne blandt læserne. Og det er meget spændende at finde ledetråde forskellige steder i fortællingerne, der kan hjælpe en til at forstå Mandelplukkersken og hendes handlemåde.

Mandelplukkersken er samtidig en beskrivelse af den menneskelige natur og ikke mindst livet på Sicilien, som det formede sig i første halvdel af det 20 århundrede.

Bogen er svær at lægge fra sig igen, fordi der bliver ved med at dukke mysterier op, som der først findes forklaringer på nogle sider længere fremme. Hvorfor er der mange, der ikke bryder sig om Mandelplukkersken, hvorfor dukker der en Mafialeder op til begravelsen, hvor har Mandelplukkersken fået alle sine mange penge fra, og hvor er hendes testamente blevet af? Har hun haft en hemmelig elsker og hvem har det i så fald været? Spørgsmålene er mange og sladderen går, men først på sidste side, fremstår et sammensat, men præcist billede af Mandelplukkersken og hendes liv.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Simonetta Agnello Hornby: Mandelplukkersken
Forlag: Gyldendal
Sider: 259
Udgivelsesdato: 17.09.2004
ISBN: 87-02-02100-5