Flere nyheder

 
Litteratur
Tyvenes Herre

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Tyvenes Herre
Ons. 29. sep. 2004

"Tyvenes herre" af Cornelia Funke er en fremragende ungdomsbog om to drenge, der er flygtet hjemmefra for at undgå at blive skilt ad. Prosper og Bos mor er død og nu har deres moster sat sig i hovedet, at hun vil adoptere Bo, fordi hun er faldet for hans engleagtige udseende, men hun vil ikke have Prosper, som derfor skal sendes på en kostskole.

Resolut tager Prosper af sted med Bo til Venedig, som deres mor altid har fortalt så mange historier om. Her møder de nogle børn, som bor i en nedlagt biograf og bliver passet på af en ung mand som kalder sig Tyvenes Herre.

Børnenes moster rejser efter dem og engagerer en detektiv til at finde børnene. Herefter finder drengene ud af at Venedig er meget mere end bevingede løver, engle og drager på tagene. De har en detektiv i hælene, bliver sat til at stjæle en trævinge til en karrusel til en fin gammel mand, og samtidig bærer deres velgører, Tyvenes herre, på en hemmelighed. Der er lagt op til spænding af højeste karat, ikke mindst da drengene sætter sig for at finde ud af, hvad den fine gamle mand skal bruge trævingen til.

Der er dømt spænding fra første til sidste side, men begynd ikke på den, hvis du ikke har tid til at afslutte den i et stræk, den har nemlig en tendens til at klistre til fingrene, og man kan ikke slippe den. før sidste side er nået.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Cornelia Funke: Tyvenes herre
Forlag: Gyldendal
Sider: 352
Udgivelsesdato: 03.09.2004
ISBN: 87-02-02083-1