Flere nyheder

 
Film
White Chicks

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
White Chicks
Fre. 8. okt. 2004

Kort sagt, så er filmen "White Chicks" så klichépræget og idéforladt, at det egentlig er svært at tage den Useriøst! Den består af godt brugte jokes og plat (rigtig plat!) amerikansk falden på halen humor, som er fundet frem for at fortælle en utrolig tynd historie, der egentlig kun blev skrevet, fordi de to Wayans brødre synes det kunne være morsomt at prøve at spille to rige, hvide piger.

Filmen White Chicks er lavet af holdet, som også stod bag bl.a. Scary Movie 1 og 2 - Den er instrueret af Keenen Ivory Wayans og har Shawn og Marlon Wayans i hovedrollerne.

Handlingen er, at de to FBI-agenter Marcus og Kevin Copeland (Shawn og Marlon Wayans) har kvajet sig i forsøget på at foretage en anholdelse, og derfor er blevet suspenderede fra deres jobs. For at få deres jobs igen, skal de følge de to rige overklasse søstre Brittany og Tiffany Wilson fra lufthavnen til deres hotel, i forbindelse med et galla-arrangement i Hamptons, da man frygter, at der er planer om at kidnappe dem.

Uheldigvis kører de galt på vejen, og da de to rige søstre får hhv. en skramme på næsen og på læben - og derfor ikke vil vise sig til arrangementet - må de to FBI-agenter selv trække i forklædning og udgive sig for at være de rige søstre.

Og så kører farcen ellers derfra.

Filmen er meget amerikansk, hvilket naturligvis også inkluderer de romantiske forviklinger og misforståelser, der skal være i den slags film - men personerne har dog igennem hele filmen et så overfladisk niveau, at de aldrig bliver særligt vedkommende.

Det er en film, der selvfølgelig kun skal tages for det, den selv lægger op til, hvilket er at være en gang let og morsom underholdning - desværre drukner den i for mange klicheer, for tynd historie, for plat humor, og for mange dumme blondiner som man ikke bliver ved med at finde morsomme.

Så den lette underholdning leverer den efter min mening ikke engang særlig godt. Men hvis man er til den meget kliche-agtige amerikanske falden på halen humor, så kan man måske godt få et grin ud af den alligevel.

Se spilletider.