Flere nyheder

 
Litteratur
Et stort hjerte

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Et stort hjerte
Søn. 17. okt. 2004

Man undrer sig over at denne bog ikke er udgivet gennem serien Virkelighedens verden, men hovedsagen er, at den er udgivet, og er en gribende beretning om 13 dage, hvor forfatteren Mariane Pearl ikke vidste, om hun ville få sin mand hjem død eller i live fra de kidnappere, som havde flået ham væk fra hans kone og ufødte barn.

Ud over kidnapningen og dagene i uvished er bogen også et forsøg på at fortælle resten af verden om Daniel Pearl, og hvad var han for en mand. Man kunne tro, at han var afhængig af spændingen ved at leve livet farligt, men i virkeligheden gjorde han meget for at sikre sig selv; men samtidig var det også vigtigt for ham at skildre Pakistan og de mennesker, som bor der, på en sandfærdig og dybdegående måde. Han var ekspert i at finde spændende og interessante vinkler på sine historier, og bedst af alt havde han integritet.

For dem, som husker historien med den kidnappede journalist David Pearl, kommer det ikke som nogen overraskelse, at David og Mariannes søn Adam kommer til at vokse op uden at kende sin far, og Marianne skriver i sin prolog, at hendes mål med denne bog også er, at Adam skal vide at, hans far ikke var en helt, men en almindelig mand. En almindelig helt med et stort hjerte.

Mariane Pearl: Et stort hjerte
Forlag: Gyldendal
Sider: 288
Udgivelsesdato: 24.09.2004
ISBN: 87-02-02743-7