Flere nyheder

 
Diverse
Benny Andersen ved klaveret

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Benny Andersen ved klaveret
Søn. 17. okt. 2004

Henrik Marstal har med bogen "Benny Andersen - Et liv ved klaveret" formået at koge en god gang sødsuppe på Benny Andersens liv. Det er naturligvis forståeligt, at han efter alle de frokoster, Benny Andersen har inviteret ham til i sit hus, nødigt vil skrive noget direkte dårligt i sin biografi, men her går han lige til kanten med sin egen integritet.

Bogen i sig selv er såmænd en spændende fortælling om, hvordan Benny Andersen påbegyndte sin karriere ved klaveret på diverse cafeer, restauranter og natklubber, mere personlige ting som ægteskab børn og skilsmisser, og indimellem er der med rund hånd strøet digte fra Benny Andersens årelange produktion. Kender man ikke så mange af Benny Andersens digte kan man i denne bog læse nogle af de mest populære og læse, hvordan og hvornår de blev til.

I bogen er der også nogle referencer til Benny Andersens og flere af hans kollegaers alkoholforbrug, f.eks. står der et sted, at Benny glad udbryder: i dag har jeg kun drukket 10 øl, hvorefter hans daværende kone bliver sur og hans ekskone synes, at det er vel nok flot. Forfatteren Henrik Marstal kommenterer overhovedet ikke på denne oplysning, men overlader det til læseren at tænke at hvis det er flot at han kun har drukket 10 øl på en dag og manden desuden drikker hver dag, så må han da være alkoholiker og hvis ikke må der være en anden forklaring, men Marstal nægter fuldstændigt at gå ind i sagen og som læser kan man bare spekulere over, hvilke ting der så overhovedet ikke bliver nævnt.

Eftersom Benny Andersen gennem mange år har sat sit præg på Danmark og danskheden er det dog stadig en bog, der bør læses, og naturligvis må interessere mange. Vi er jo alle vokset op med Snøvsen og Svantes viser og derfor er historien om manden bag dem naturligvis interessant.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Henrik Marstal: Benny Andersen - Et liv ved klaveret
Forlag: Aschehoug
Sideantal: 275 sider
Udgivelsesdato: 10.09.2004
ISBN: 87-11-11708-7