Flere nyheder

 
Teater
3 mand og et billardbord

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
3 mand og et billardbord
Tir. 19. okt. 2004

"En dag jeg stod og kiggede mig i spejlet iført netundertrøje, synes jeg pludseligt, at jeg lignede en Bayonneskinke" og "Du kender ikke en kvinde, før du har mødt hende i en retssal", er bare nogle af de udsagn, publikum præsenteres for på Svalegangen i stykket "Der står 3 mand ved et billardbord", hvor publikum er garanteret latterkramper og ømme kæbemuskler.

På scenen ses Uffe Kristensen, Jan O. Mogensen og Finn Nielsen i vellykket pingpong dialog skrevet af Jannik Fuglsang og René Vase. De tre herrer er alle erfarne skuespillere, som præsterer tre forskellige, men meget velspillede roller, som de fleste mænd ikke kan sige sig fri for at genkende i et eller andet omfang.

I stykket udfordres tre mænd af Gud, spillet af en jukeboks, til at finde svaret på et spørgsmål de ikke kender. Gud er ikke rigtig sikker på, at manden har noget at tilbyde i et moderne samfund. Han klarede sig godt i stenalderen, men i det moderne samfund, er kvinden ham overlegen, og Gud overvejer, om han skal lade mandens æra udspille og satse anderledes.

Gennem hele stykket fyrer de tre mænd den ene morsomme og ikke mindst rammende kommentar af efter den anden. Men det hele går ikke op i hat og briller alligevel. De tre mænd repræsenterer hver deres tidsperiode i mandens liv, med hver deres værdisæt og bekymringer, og til sidst lykkes det dem at finde en slags morale i virvaret af løsrevne kommentarer.

Der står 3 mand ved et billardbord spiller på Svalegangen fra den 15. oktober til den 6. november og i Herning til den 3. december.

Se spilletider.