Flere nyheder

 
Litteratur
Englen med de blå strømper

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Englen med de blå strømper
Tir. 2. nov. 2004

"Englen med de blå strømper" er en sød og anderledes julefortælling set fra den anden side. Den handler om alle de forberedelser, som Gud og englene lavede inden julenat, hvor Jesus blev født. Samtidig handler den også om det at være anderledes, og hvordan der kan være en mening med det, samt hvordan Jomfru Maria for eftertiden blev associeret med den blå farve.

Der er meget tekst i bogen, så den egner sig godt som oplæsningsbog eller for de lidt større børn, som har kunnet læse et par år.

Alle børn kender historien om Jomfru Maria og Josef, som skulle til Betlehem, hvor Jesus blev født; her er en bog, som forsøger at gå bag om kulisserne, og det er i sig selv spændende at få den kendte julehistorie serveret på en lidt anderledes måde end man plejer.

Hovedpersonen i historien er en lille engel, som ikke måtte komme med til jorden, fordi hun havde blå sokker på, og de andre engle mente, at menneskene ville holde op med at tro på engle, hvis de så en med blå sokker. Den lille engel var meget ked af, at hun ikke kunne komme ned på jorden, men hun kunne bare ikke finde ud af at strikke et par nye strømper.

En dag opdager Gud hende og for at trøste hende, fortæller Gud hende en stor hemmelighed, nemlig at han vil lade sin egen søn føde på jorden for at hjælpe menneskerne. Gud fortæller også den lille engel, at hun skal flyve ned på jorden og finde et godt sted, hvor Jomfru Maria kan føde sit barn. Den lille engel leder og leder, men der er optaget alle steder, og til sidst finder hun en stald, som hun gør rent og klar til fødslen.

Der er mange engle, som hjælper til at sikre, at både Maria, Josef, hyrderne og de tre vise mænd når sikkert frem til stalden, som vi kender det fra juleevangeliet, og den lille engels sokker skinner så blåt, at alle gæsterne vil sværge at Marias tøj havde samme farve som himlen, selvom tøjet i virkeligheden er gråt.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Lone Vindum Jacobsen: Englen med de blå sokker
Forlag: Gyldendal
Sideantal: 64 sider
Udgivelsesdato: 02.11.2004
ISBN: 87-02-03203-1