Flere nyheder

 
Litteratur
Genopstandelsens dag

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Genopstandelsens dag
Man. 1. nov. 2004

Forfatteren Glenn Meade påbegyndte denne bog længe før den famøse 11. september 2001. Han var på det tidspunkt i tvivl om, at handlingen ville virke troværdig for læserne, selv om flere eksperter havde udtalt, at det desværre var et scenarie, som nemt ville kunne forekomme i USA. Oven på hændelserne den 11. september var der ikke længere nogle, der havde lyst til at hjælpe ham med faktuelle oplysninger til hans bog. Plottet i bogen lå smerteligt tæt ved virkeligheden, og ingen kunne mere være i tvivl om, at der vitterligt er en reel risiko for at plottet i bogen lige så godt kunne være virkelighed.

Bogen har et godt og sammenhængende plot, den er spændende, ikke mindst hvis man har fulgt med i amerikansk politik de seneste 15-20 år. Bogen er en smule langtrukkent i begyndelsen, hvor læseren skal præsenteres for persongalleriet og optakten til handlingen; men handlingen tager lige så stille fart gennem bogen. Korrekturlæserne har ikke været så effektive, som det kunne ønskes, f.eks. virker det irriterende, at terroristen Abu Hasim først kommer fra en børnefamilie på 52 og to sider længere henne i bogen er tallet pludselig steget til 54, den slags fejl skulle simpelthen være taget i gennemlæsningen, da den springer lige i øjnene.

I bogen sender den berygtede al-Qaeda-terrorist, Abu Hasim et ultimatum til den amerikanske præsident Booth. Alle islamiske fanger verden over skal løslades og de amerikanske styrker trækkes ud af mellemøsten inden 7 dage, ellers vil en biokemisk bombe blive bragt til sprængning midt i Washington. Der starter nu en kamp mod tiden for at finde bomben, den skjulte terroristcelle i Washington, samt forhandlinger for at få løsladt gidsler og trække tropper ud uden at medierne opdager noget.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Glenn Meade: Genopstandelsens dag
Forlag: Aschehoug
Sideantal: 797
Udgivelsesdato: 11.09.2004
ISBN:87-15-11150-4