Flere nyheder

 
Film
The football factory

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The football factory
Fre. 12. nov. 2004

"The Football Factory" er en fortælling om et barskt liv, idet den skildrer en ung engelsk hooligans dagligdag. Det er en god, underholdende, barsk - men også humoristisk - film.

Den udspiller sig i et forstadskvarter til London og omhandler en gruppe Chelsea fans, hvis højdepunkter er, når de i weekenderne kan komme ud og møde de andre gruppers fans i store slagsmål.

Ironisk nok arbejder de fleste af de karakterer, vi følger, i den enes blomsterhandel til hverdag.

Filmen skildrer disse personers liv, og følger særligt vores hovedperson, Tommy Johnson, som er en ung mand på et par og tyve år.

Før et forestående opgør med ærkerivalerne fra Milwall, begynder Tommy at få mareridt, og han begynder derfor at tvivle på, om det virkelig er det hele værd.

Det er en meget "engelsk" film, som i stil minder en hel del om eksempelvis "The Full Monty" eller "Trainspotting" - blot med lidt mindre komedie og lidt mere socialrealisme. Den er både barsk og morsom. Historien er velfortalt - og så er det ikke mindst nogle rigtig gode skuespillerpræstationer, der giver karaktererne en stor dybde, så man efterhånden sidder og får sympati for denne gruppe af hooligans.

- Særligt fordi ironien i filmen også er med til at afspejle den bløde og følsomme side, som disse personer naturligvis også har.

Bestemt en meget seværdig film!

Se spilletider.
Foto: Nordisk Film