Flere nyheder

 
Litteratur
Karen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Karen
Tor. 18. nov. 2004

Karen Jespersen har med sin personlige historie præsteret en måde ærlig og informativ fortælling om sit liv. Ydermere får bogen mere vægt, da Karen kort efter udgivelsen vælger at træde ud af socialdemokratiet, et valg som man får en del af forklaringen på i hendes bog.

Bogen er skrevet i et frisk sprog uden for mange faldballader, det er tydeligt at Karen Jespersen føler sig hjemme i journalistisk fremstilling og forstår at koge de enkelte hændelser ned til en kort og klar fremstilling uden at detaljerne af den grund går tabt.

Man kan være enig eller uenig med Karen Jespersens politik, men hun er fuldstændigt klar over, hvor hun har sine holdninger fra, og hun er ikke bange for at sige sin mening, hvilket er et forfriskende pust blandt mange politikere i dag. Hun er heller ikke bange for at indrømme, når hun har taget fejl, og hvor hun har dummet sig.

Karen Jespersen er nok mest kendt for at ville sende kriminelle flygtninge ud på en øde ø. Den sag fremstiller hun i bogen sin egen synsvinkel på, hvorved det bliver lidt mere nuanceret, end forsiderne på formiddagsbladene yndede at fremstille dengang.

Alt i alt er Karen en god og nuanceret bog, som også folk, der tilhører andre politiske partier kan have glæde af at læse, om ikke andet så fordi den giver et godt indblik i, hvad der har foregået bag kulisserne i socialdemokratiet og politisk generelt i de senere år.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Karen Jespersen: Karen
Forlag: Gyldendal
Sider: 288
Udgivelsesdato: 18.10.2004
ISBN: 87-02-03052-7