Flere nyheder

 
Film
Alien vs. Predator

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Alien vs. Predator
Fre. 19. nov. 2004

"Alien vs. Predator" er en sci-fi action film der blæser af sted med masser af spænding og gode effekter, men også en noget tam historie - og totalt blottet for selvironi.

Men det er vel på sin vis også okay, for det væsentlige i en film som denne er jo spændingen og effekterne - og på de punkter klarer den sig godt! Og selve filmens ide, der blotlægges igennem filmen så man efterhånden bliver klar over hvad man er vidne til, er egentlig også okay.

Den manglende selvironi viser sig særligt igennem dens karakterer, der er meget nuanceløse - i hovedrollen ses Sanaa Lathan som den super seje miljøforkæmper og eventyrer med hjertet på rette sted. Filmen starter med at hun klatrer op af en is-beklædt bjergside fjernt fra al civilisation og uden sikkerhedsforanstaltninger - og så er hendes karakter ligesom på plads.

Hun bliver headhuntet til at lede et team som en milliardær - spillet af Lance Henriksen - har sammensat til at undersøge en uforklarlig varme, der strømmer op fra dybet under Antarktis.

Det viser sig, at denne varme stammer fra en pyramide, der ligger begravet dybt under isen. Da ekspeditionen begiver sig til Antarktis for at se nærmere på den, stifter de efterhånden nærmere bekendtskab med de ikke-menneskelige hovedpersoner: Aliens og Predators..

Mere af historien vil jeg ikke røbe her, for den historie og idé, der trods alt er i filmen, skal opleves undervejs, så man selv får lov at være med til at sætte puslespillet sammen.

Selvom denne film hverken har interessante karakterer eller nogen større mening med det hele, så har den gode effekter, den lykkes med at holde et højt spændingsniveau, og så er den underholdende! Så hvis man bare går efter de gode effekter og noget letforståelig action, så er den anbefalingsværdig.

Se spilletider.