Flere nyheder

 
Teater
Falstaff

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Falstaff
Fre. 19. nov. 2004

Når man hører og ser, hvad sangerne fra den Jyske opera formår med en forestilling som "Falstaff" ønsker man blot, at de ville turde binde an med mange flere af de store operaer, som ellers kun kan opleves af det jyske publikum, hvis de tager til hovedstaden eller tager ind for at se de mange omrejsende ensembler, som besøger musikhuset Århus, men som kvalitetsmæssigt kun når den jyske opera til sokkeholderne.

Falstaff er baseret på nogle af de skuespil, Shakespeare har skrevet, og Verdi har forsøgt at bibeholde den talte dialog, så det er småt med arier i forestillingen, det er snarere konversation understøttet af musikken og det sammenspil klarede Aarhus symfoniorkester aldeles fremragende, især under Falstaffs monolog om æresbegrebet.

Sangerne er ikke bange for at spille skuespil. Denne opera er sjov, og især scenerne hvor Falstaff og Mrs. Quickly spiller sammen er ubetalelige og afstedkom stor moro blandt publikum. Det samme gælder sidste scene hvor Dr. Cajus uden at vide det bliver gift med Bardolfo i skikkelse af Anders Lundh, som med sin skuespilspræstation fremkalder et rent latterbrøl fra salen.

Det kan godt anbefales at tage af sted en time før for at høre forestillingen blive gennemgået på anden sal i musikhuset. Den jyske opera gør meget ud af at operaen også skal gøres interessant og tilgængelige for folk, som ikke normalt går i operaen og deres initiativ med at gennemgå forestillingen, fortælle om komponisten og sætte stykket ind i et historisk perspektiv fortjener alt mulig ros.

Falstaff spiller på musikhuset Århus fra den 18. til den 26. november gå ind og få en fantastisk oplevelse.
Se spilletider.

Fotos: Anders Bach