Flere nyheder

 
Teater
Drømmenes torv

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Drømmenes torv
Ons. 24. nov. 2004

Fire mandage i løbet af året bliver der fortalt historier på Svalegangen i Århus. Således stod også mandag den 22. november i historiernes tegn, med besøg af to dygtige fortællere: Katrine Faber og Bent Lumholt.

Der blev indledt med en rigtig god og morsom historie om en grisk købmand og hans søster. Historien ledte på smukkeste vis op til introduktionen af aftenens første fortæller Katrine Faber.

Katrine Faber fortalte en del myter og en enkelt gammelt eventyr med megen brug af forskellige instrumenttyper. Visse passager af fortællingerne virkede på grund af instrumenterne temmelig shamanagtige undertiden endog messende. Publikum kunne nemt fornemme hvordan historier er blevet fortalt i gammel tid og mellem oprindelige folk. Katrine Faber har en dejlig stemme, der indbyder til at blive lyttet til, og hun er bestemt ikke bange for at give sig selv fuldt ud i portrætteringen af en ko eller en hest!

Bent Lundholt gjorde også brug af instrumental ledsagelse til sine fortællinger, men her var det den lidt mere velkendte guitar, som publikum fik at høre. Bent Lundholt havde en meget levende fortælling om, hvordan han som ungt menneske var rejst til København for at studere, og her havde fundet sig en kæreste. Faconen var meget lig den man kender fra Niels Hausgaards optrædender, indtrykket blev dog ødelagt lidt af at han konstant stod og kiggede på sit ur, det virkede ikke særligt godt, selv om han ellers var en meget underholdende og vittig fortæller.

Næste fortælleraften bliver den 7. februar. 2005, hvor man kan høre Peter Søvad, Tove Hviid og Børge Munk Povlsen.