Flere nyheder

 
Klassisk musik
Madame Butterfly

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Madame Butterfly
Tir. 30. nov. 2004

Bravo, dacapo, det er sjældent at se så flot en operaopsætning i Danmark. Fantastiske stemmer, flot skuespil og et fremragende orkester. Sjældent er det set at publikum har givet stående bifald så længe efter forestillingens afslutning, som tilfældet var i Musikhuset Århus den 28. november da Toscana opera Festival Firenze gæstede byen i forbindelse med deres Danmarksturné.

Giacomo Puccinis Madame Butterfly var i sandhed en stor oplevelse. Takako Okasaki var utroligt rørende og medrivende i sin fremførsel af titelpartiet. Fantastisk stemme og yderst troværdigt skuespil. Madame Butterfly er uden tvivl den mest krævende rolle at spille på grund af de fine nuancer i karakterens sindsstemning, som sangeren skal udtrykke gennem stykket. Også de øvrige sangere klarer sig rigtige godt, men har i stykket ikke nær så betydningsfulde og nuancerede roller som Madame Butterfly.

Scenografien er meget enkelt og fungerer fint med stykkets handling. Musikken er et kapitel for sig, her har Puccini virkelig begået en genistreg. Musikken hjælper i den grad med til at understøtte stemningen og gøre forestillingens udtryk endnu stærkere. Feks. er der et umiskendeligt japansk udtryk i musikken, hver gang det er Madame Butterfly, der skal udtrykke sig. Når Pinkerton, spillet af Giovanni Ribichesu, taler om USA, har Pucchini flettet en del af den amerikanske nationalsang ind i musikken, det er virkeligt fremragende.

Toscana opera Festival Firenze gæster følgende byer med forestillingen Madame Butterfly: Aalborg Kongres Center den 29.11. Musikhuset Albertslund den 30.11. og Musikhuset Esbjerg den 01.12.

Se spilletider.

Allerede nu kan operaelskere også begynde at glæde sig til november 2005, hvor Italiens største turnerende opera gæster Danmark igen med forestillingen Samson og Dalila.