Flere nyheder

 
Teater
Gagarin way

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Gagarin way
Ons. 1. dec. 2004

Ifølge forfatteren, Gregory Burke, handler stykket "Gagarin way" om det tyvende århundrede. Han ville skrive noget om økonomi og noget om mænd. Stykket indeholder flere forskellige temaer: Marxistiske og Hegelske teorier om historie, anarkisme, eksistentialisme, politisk terrorisme, globalisering og det maskulines krise. Temaerne er smeltet sammen og blevet til en komedie.

På scenen ses fire mænd på forskellige stadier af deres liv; Nikolaj Kopernikus og Jens Jørn Spottag spiller de to lagerarbejdere Eddie og Gary. Claus Bue udfylder rollen som konsulenten Frank og Kristian Ibler er vagten Tom. Alle fire spiller aldeles fremragende både i deres roller og op mod hinanden. Det er en stor fornøjelse og meget morsomt at se de fire skuespillere i aktion.

Hvad forfatterens budskab med stykket er, er et åbent spørgsmål. Forfatteren har selv en arbejderbaggrund og har måske villet skrive et stykke om arbejderne og deres fascination og dyrkelse af socialismen og kommunismen. Stykket handler også om, hvor dygtige mænd er til at lyve for sig selv. Hvis en mand har bestemt sig for at noget er vigtigt eller sandt, så bliver det en selvopfyldende profeti. I stykket har både Eddie og Gary nogle ideer om, hvordan det perfekte samfund ser ud, og hvem der er fjenden. Da henholdsvis Tom og Frank pirker til den virkelighedsopfattelse de hver især har fundet sig til rette med, bliver de en trussel, og det får fatale konsekvenser.

Ved stykkets slutning har Eddie endnu ikke indset at hans handlinger har konsekvenser i virkelighedens verden. For ham er der ikke noget problem, og han mener ikke selv han har gjort noget forkert. Hans sidste replikker er, "nu glemmer vi bare, hvad der er sket" og "vi skal skynde os, vi skal møde på arbejdet om 2 timer"!

Forestillingen spiller på Svalegangen fra den 30/11 til den 16/12 2004. Se spilletider.