Flere nyheder

 
Litteratur
Megamagikeren

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Megamagikeren
Fre. 3. dec. 2004
"Megamagikeren" er titlen på 5. bind af Terry Pratchetts groteske serie om Diskverden. En megamagiker med uhørte kræfter truer hele den kosmiske balance, og det er op til den uduelige troldmand, Vindekåbe, at frelse hele eksistensen.

Hvis man følger med i serien, ved man, at den ottende søn af en ottende søn bliver en troldmand. Hvis en troldmand går hen og får en ottende søn, bliver denne en megamagiker, der har uanede kræfter. Af samme grund opfordres troldmænd til ikke at omgås kvinder, for konsekvenserne er helt uoverskuelige. Især når megamagikerens far har besluttet sig for at snyde døden ved at hoppe ind i sin nyfødte søns stav og gennem den uddanne ham til at tilrane sig verdensherredømmet - og mere til.

Heldigvis er der en magisk hat med omløb i hovedet, der sætter sig for at stoppe megamagikeren Mynt, der endnu kun er et barn; men uheldigvis lander den på hovedet af alle tiders værste troldmand, Vindekåbe, som i selskab med den håbløse og uerfarne barbarhelt Niller og den smækre Conina, må frelse fra Diskverden. Der er også romantik i luften, for både Niller, Vindekåbe og Vindekåbes kuffert, Bagage, forelsker sig hovedkulds i Conina...

Man kan sagtens læse Megamagikeren uden at kende til Diskverden, selvom der dukker personer op, man er stødt på tidligere. Det er såmænd heller ikke fordi, historien bliver mindre rablende vanvittig af, at man kender baggrunden - men det er jo netop også meningen, at Pratchett vil føre sine læsere, så langt ud, som ordene rækker, og helst lidt længere. Svend Ranild skal have stor ros for at være i stand til i sin oversættelse at bibeholde det væld af ordspil og sproglige finurligheder, der udgør en stor del af bogens humor.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Terry Pratchett: Megamagikeren
Forlag: Borgen
Sider: 285
Udgivelsesdato: 10.11.2004
ISBN: 87-21-02444-8