Flere nyheder

 
Film
Polar-ekspressen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Polar-ekspressen
Tir. 7. dec. 2004

"Polar-ekspressen" har bestemt nogle underholdende momenter med et højt spændingsniveau - måske endda lige højt nok i forhold til at det er en børnefilm - men i store perioder af filmen keder man sig lidt, specielt fordi personerne er ret stive, kedelige og unuancerede.

Man har i filmen brugt den nye animationsteknik 'performance capture', hvor skuespillerne iklædes en dragt med en masse elektroder, som bruges til at overføre skuespillerens bevægelser til de animerede figurer. Animationen er lavet meget virkelighedstro, så figurerne i meget høj grad ligner virkelige mennesker.

Det gør også, at det har været muligt at lave filmen i en drømmelignende stemning, hvor det har været ønsket at genskabe noget af den stemning, der var i illustrationerne til Chris van Allsburgs bog 'Polarekspressen' fra 1986, som filmen er baseret på.

MEN den virkelighedstro animation er nok også stærkt medvirkende til at filmen havner i en lidt uinteressant mellemting mellem interessante animerede personer, og reelle skuespillerpræstationer, som bliver hverken- eller, og gør at man ikke rigtig indlever sig i filmen.

Historien er også meget amerikansk, og lige såvel som de enkelte karakterer er meget unuancerede, så er der heller ikke meget bid i historien, der i det hele taget er for letbenet og uproblematisk. Børnene er gode og åh så søde, og bliver aldrig rigtig interessante.

Den handler om en lille dreng, der er ved at miste troen på julemanden, og da han julenat ligger og lytter efter om han kommer, hører han pludselig en voldsom larm. Da han går ud for at se, hvad det var, holder det store damptog 'Polarekspressen' udenfor døren. Og så starter nattens rejse til Nordpolen og julemandens hjem.

Tom Hanks spiller i filmen ikke mindre end fem roller - drengen (filmens hovedpersonen), julemanden, vagabonden, faderen og konduktøren. Sidstnævnte er animeret så tro mod Tom Hanks, at man i denne rolle godt kan genkende skuespilleren.

Polarekspressen er en film som godt kan ses for de flotte og spændende sekvenser der er i den, og sikkert også en der vil kunne falde i mange børns smag. Men det er stadig en lidt tam oplevelse, der opleves og glemmes igen uden at henrykke eller begejstre.

Se spilletider.
Foto: Sandrew Metronome Filmdistribution.