Flere nyheder

 
Musik
Nytårskoncert

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Nytårskoncert
Tir. 11. jan. 2005

Traditionen tro bød Århus symfoniorkester på en af deres populære nytårskoncerter den 7. januar 2005. Musikerne var trukket i en masse glade pangfarver for at markere den festlige lejlighed og Musikhuset Aarhus' fyldte Store sal på det nærmeste kogte af forventning.

Musikerne var som vanligt aldeles fremragende. Der blev spillet en del musik af Strauss den yngre, H.C. Lumbye, samt værker tilknyttet nogle af H.C. Andersens eventyr i anledningen af at han ville være fyldt 200 år den 2. april i år.

Orkesteret blev dirigeret af Ari Rasilainen, som både var dygtig og meget engageret i den musikalske fremførelse, samtidig med at han spillede fint op til sopranen Nina Pavlovski, som også skulle fungere som konferencier, hvilket var den eneste del af koncerten, som ikke var helt i top.

Nina Pavlovski havde tydeligvis forberedt en masse facts om musikken, men det var også tydeligt, at hun ikke havde øvet sig i at aflevere sine pointer på elegant vis, eller også var hun bare meget nervøs. Nogen underholdende konferencier var hun bestemt ikke. I første halvdel af koncerten, virkede det også, som om hun havde svært ved at synge igennem og hun blev flere gange overdøvet af musikken. I anden halvdel af koncerten udførte Nina Pavlovski en meget morsom drikkevise, men hendes absolutte glansnummer var en arie fra Tosca, som velfortjent høstede et meget stort bifald.

Nytårskoncerten var elegant og flot, men manglede måske lidt i underholdningsafdelingen. Der blev givet et stort bifald og hele tre ekstranumre, hvoraf det tredje var den længeventede champagnegalop, som udløste stående bifald til det fremragende orkester.