Flere nyheder

 
Teater
Skønheden og udyret

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Skønheden og udyret
Tir. 25. jan. 2005

Det er hamrende flot, eventyrligt, velspillet og ikke mindst morsomt! Så kort kan den meget vellykkede udgave af "Skønheden og udyret", som Det ny teater opfører, beskrives.

De fleste kender vel eventyret, der ligger til grund for musicalen - om den hjerteløse prins der forvandles til et udyr, for at han kan lære ikke at bedømme folk på deres ydre.

Handlingen
Pigen Belle, der er både smuk og god, drømmer sig væk fra hverdagen i den lille landsby hvor hun bor sammen med sin far, den særprægede opfinder Maurice. Maurice søger en dag tilflugt på udyrets slot, da han jages igennem skoven af ulve. Men da udyret ikke bryder sig om ubudne gæster, bliver han smidt i fangekælderen.

Snart kommer Belle for at befri sin far, og da hun vælger at træde i hans sted, bliver hun tvunget til at bo på slottet. Efterhånden som hun og udyret begynder at tilbringe tid sammen, udvikler deres følelser for hinanden sig. Og imens gør den storskrydende Gaston - der ser sig selv som byens højtelskede smukke og stærke helt - alt hvad han kan, for at tvinge den modvillige Belle til at gifte sig med ham..

Scenografi m.m.
Scenografi og kostumer i musicalen er virkelig flotte og gennemførte. Det er lykkedes at virkeliggøre det eventyrlige og magiske univers som man kender fra Disneys tegnefilm fra 1991.

De fleste af musik-numrene kender man i forvejen fra tegnefilmen, men der er også kommet et par nye til i musical udgaven. Koreografien i de store dansenumre er meget veltilrettelagt, og hænger rigtig fint sammen med den eventyrlige og storladne musik.

Skuespillerne
Castingen til musicalen er også rigtig god. De ledende skuespillere er som skabt til deres roller, og gør det virkelig godt.

Maria Lucia er som hovedpersonen Belle smuk, uskyldig, og helt igennem troværdig. Og selvom hun nok er en af dem, der har mindst erfaring med skuespil, spiller hun med meget stor sikkerhed. Maria Lucia er den bærende kraft i stykket, men hun flankeres også af uovertrufne præstationer af skuespillerne i de øvrige ledende roller, hvor særligt følgende personer skal fremhæves:

Kristian Boland som spiller udyret, Daniel Hällström som den ukritisk selvglade Gaston, Peter Pilegaard som Gastons tro hjælper Lefou, Jesper Asholt som den pertentlige hushovmester ved udyrets slot - og ikke mindst Henrik Lykkegaard, der skruer helt op for den franske charme i en herligt morsom rolle som den meget kvindeglade Lumiere.

Det er en stor og eventyrlig oplevelse, som man bestemt ikke bør gå glip af! Så jeg må grave rigtig dybt i lommen, og give Skønheden og udyret 6 stjerner.

Se spilletider.
Foto: Rolf Konow