Flere nyheder

 
Teater
Hans og Grethe

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Hans og Grethe
Lør. 5. feb. 2005

Gruppe 38s prisbelønnede opsætning af "Hans og Grethe" er en ren gyser, som man ikke skal tage helt små børn med til. Forestillingen anbefales til børn fra 6 år og opefter. Forestillingen er fyldt med uhyggelige lyde, pludselige høje lyde og man får det ene chok efter det andet.

Hovedfortælleren er naturligvis Bodil Alling, som er på scenen sammen med Søren Søndberg, som står for den musikalske ledsagelse.

Hans og Grethe er en meget kendt historie og børnene kan godt sidde og blive lidt utålmodige under indledningen og hviske til hinanden om, hvornår heksen kommer. Bodil Alling er en blændende fortæller, men man får en fornemmelse af, at nutidens børn ikke er vant til at få fortalt historier på den måde. Meget af historien foregår inde i publikums hoveder, hvor man forestiller sig, hvad der sker, i stedet for at få historien udspillet på scenen. Det er et temperamentsspørgsmål, om man kan lide den slags teater eller ej.

Da scenen på Gruppe 38 er meget lille, er det begrænset, hvor mange teatereffekter, der kan være med. De medvirkende bevæger sig ikke særligt meget, og de benytter sig meget af lysprojektioner på Bodil Allings tøj til at støtte op om historien. Billederne på tøjet fungerer fint, især scenen hvor Bodil lader, som om hun spiser en slikkepind er rigtig god, men er børnene vant til fjernsyn og film, er det ikke sikkert, at de vil sætte pris på lysprojektionerne.

De voksne kan, mens børnene fryder sig over den kendte historie, sidde og reflektere over sammenhængen mellem den plattysktalende heks og det at hun kommer ind i ovnen, og går op i flammer. Minder det ikke om noget, vi husker fra historiebøgerne!

Er man ikke bange for lidt uhygge og gys, spiller Hans og Grethe på Gruppe 38 i Mejlgade 55, Århus fra den 2. - 12 februar. Rigtig god fornøjelse!

Se spilletider.
Foto: Jan Rüsz