Flere nyheder

 
Teater
K+M+R+L

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
K+M+R+L
Tir. 1. mar. 2005

"K+M+R+L" eller "Kaj + Maj + Robert + Linda" er navnet på det stykke, de 8 nyuddannede skuespillere fra Århus teater har valgt at debutere med. Det er et stykke, der handler om fire unge arbejdsløse, som er sat uden for samfundet, fordi de som arbejdsløse er ubrugelige, meningsløse og de har svært ved at finde en mening eller retning med deres liv.

Stykket er oprindeligt skrevet til fire roller, men iscenesætteren Thomas Müller har valgt at dobbeltbesætte rollerne, så der er 8 skuespillere på scenen, for at give skuespillerne mulighed for at arbejde mere intensivt med deres roller. Det mest spændende ved stykket er nok at se, hvordan to forskellige skuespillere giver den samme rolle et forskelligt udtryk.

Der er ikke tvivl om, at det er endnu et hold dygtige unge skuespillere, der slippes løs fra Århus teater i år. Gode sangstemmer har de også, det er lige så det kribler i nakken, da de synger flerstemmigt på scenen.

Selve stykket er der dog ikke meget at sige om. Det fanger ikke rigtigt og handler ikke om særligt meget. Alle replikker gentages mindst en gang, og i historien om den ærtegrønne T-shirt, hvor samtlige replikker gentages 3 gange, er det lige før, man som publikum mister besindelsen af utålmodighed. Selv om det er spændende at se, hvordan skuespillerne arbejder forskelligt med den samme rolle, er det med til at gøre stykket unødvendigt langtrukkent. Det er således ikke for stykkets skyld man skal se K+M+R+L, men for at studere de nye talenter nærmere.

Skuespillerskolens afgangsforestilling kan ses på Aarhus Teater, Stiklingen fra den 25. februar til den 17. marts 2005. Se spilletider.

Fotograf Jan Jul