Flere nyheder

 
Litteratur
John Grisham: Mægleren

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
John Grisham: Mægleren
Tir. 3. maj 2005

Med "Mægleren" har John Grisham begået endnu et mesterværk i sin lange række af bestsellere og den garvede forfatter har på ingen måde tabt pusten.

Plottet minder lidt om Pelikannotatet, idet præsidenten benåder advokaten Joel Backman, kort før han selv går af. Joel Backman har kendt sig skyldig i økonomisk kriminalitet, men sidder også inde med en meget værdifuld hemmelighed, som der er mange, der gerne vil have fat i. Det viser sig, at ideen om benådningen stammer fra CIA, og samme organisation sørger for, at Joel kommer ud af landet og bliver bragt til Italien, hvor han efter sigende skal have en ny identitet. CIA spiller dog med skjulte kort, idet de stadig er ude efter Joels hemmelige viden og derfor lækker informationer om, hvor han befinder sig internationalt og derefter venter spændt på, hvilket land, der slår ham ihjel.

Da Joel aner uråd, indledes et forfølgelsesløb gennem både Europa og USA, mens Joel forsøger at regne ud, hvordan han skal klare sig ud i live.

Historien er godt skruet sammen og bliver til tider direkte nervepirrende at læse. Man tager sig selv i at sidde og heppe på en forbryder og glæder sig, når det går folkene fra CIA rigtigt skidt. Bogen er svær at slippe, og selv på sidste side er man i tvivl om, om Joel Backman klarer den.

John Grisham har været i Italien og besøgt byen Bologna for at lave research til bogen. De faktuelle oplysninger og det miljø, Joel Backman bevæger sig rundt i, mens han forsøger at skabe sig en ny identitet, er således virkelige og skulle kunne genkendes af læsere, som kender byen.

John Grisham: Mægleren
Forlag: Aschehoug
Sider: 364
Udgivelsesdato: 22.03.2005
ISBN: 87-11-29037-4