Flere nyheder

 
Litteratur
Tusmørke over Corduba

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Tusmørke over Corduba
Man. 23. maj 2005

"Tusmørke over Corduba" er ment som en kriminalroman fra det antikke Rom, men er næsten 200 sider for lang til at kunne kaldes hverken fængslende eller spændende.I bogens handling indgår Marcus Didius Falco som skal undersøge drabet på en af Roms førende spioner, Anacrites. Marcus undersøgelser fører ham fra Rom til Corduba og da hans kone er højgravid, og han har lovet at være hos hende ved fødslen, føler han sig tvunget til at tage hende med sig på sin færd.

I omtalen af plottet på bagsiden af bogen lægges der op til, at beslutningen om at medbringe sin kone måske bliver fatal. Læseren er naturligvis af samme grund spændt på, hvad der vil ske med hende, men der sker såmænd ikke andet, end at hun på et tidspunkt føder et barn, hvilket enhver nok ville gætte sig til måtte ske på et tidspunkt, når hun nu var gravid.

Forfatteren gør sit bedste for at portrættere livet i Rom og i særdeleshed intrigerne og magtbegæret blandt hoffet. Vi hører også om de uskrevne regler for socialisering, som fandtes dengang, f.eks. at en mand uden jord ikke kunne stige i status ved at gifte sig med en velhavende kvinde. Det går også op for læseren, at der allerede dengang fandtes et stort bureaukrati og en masse led, som skulle smøres på passende vis!

Det bedste, man kan sige om Tusmørke over Corduba er, at læseren kan få et stort indblik i, hvordan livet i Rom og provinserne i romerriget kunne have fungeret. Den tålmodige læser kan også opleve, hvordan Falco griber opklaringsarbejdet an og til sidst finder ud af, hvem morderen er.

Lindsey Davis: Tusmørke over Corduba
Forlag: Klim
Sideantal: 358 sider
Udgivelsesdato: 07.04.2005
ISBN: 87-7955-260-9