Flere nyheder

 
Teater
Grease

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Grease
Man. 13. jun. 2005

Anden ombæring for Musikhuset Aarhus og Musikteatret Vejles musicalsatsning Grease er ikke decideret dårlig, men en tredje gang i vridemaskinen kunne klæde den uroligt larmende skolekomedie. Greasefans vil nok bære over med de manglende indre kvaliteter, for tempo og ånd er udadleligt!

"It's great for kids," kommenterede min engelske ledsager aftenens Greasebrøl. Så sandt, så sandt.. for børn ville nok i højere grad end os lade sig forblænde af Terry Parsons glimtende scenografi og overse kiks og ensemblenumre, der faldt en smule ud af trit med den tiltænkte koreografi.

Et brøl var det dog - med vaskeægte 60'er stemning i form af brylcreme, torpedo-bh'er, hvide sneakers og intrigeramt high school. For så vidt var materialet i orden, men det syntes, som om kvaliteten blandt de medvirkende manglede. Nuvel, Sofie Lassen-Kahlke var på forhånd tilgivet for at have den vageste sangstemme, for hun er som altid sukkersød, lyserød og knusende yndig. Rizzo i figur af Nynne Christine Holman var uartig uden at blive vulgær, og det klædte den tiltende forestilling, at i hvert fald et par af sangerne/skuespillerne formåede at spille uden at overspille.

For overspil var den generelle udfordring og det, der gør Grease i Falkoner Salen til et stykke velbevaret skolekomedie og ikke en musical i topklasse. Det er lidt som med det franske sprog - udtalen bliver ikke mere forståelig af, at man 'skolesnøvler' i den tro, at det er mere autentisk fransk. Og en sceneopsætning af Grease bliver ikke mere dynamisk og slagkraftig ved, at alle på en og samme tid spræller som manden i galgen. Det, som skulle have været original gruppedynamik, druknede i udifferentieret gruppepsykose, hvor alle 'typer' er skåret over samme læst. Det gjaldt desværre både strutskørteklædte tøsebørn med højtsiddende hestehaler og seje drenge med bløde kerner iklædt samme sorte jeans, hvide T-shirts og anderumpe.

Men måske tredje gang er lykkens gang, hvis den jyske opsætning vælger en tredje generation af den perfekte skolekomedie?

Grease kan opleves i Falconer salen og i Musikteatret Vejle. Se spilletider.