Flere nyheder

 
Litteratur
Ali Baba og de farlige røvere

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ali Baba og de farlige røvere
Tir. 28. jun. 2005

Peter Maltha har bearbejdet den kendte historie om Ali Baba og de fyrretyve røvere, så den fremstår i et sprog og med en morale, som nemt opfattes af børn. Bogen egner sig både for barnet, som kan læse selv, og til højtlæsning. Bogen er skrevet i stor skrift og har nogle meget flotte tegninger.

I historien møder vi den fattige Ali Baba og dennes rige bror Kassim. Kassim har giftet sig med en rig enke, men selv om de har alt, er de altid utilfredse, mens Ali Baba synes, han har et godt liv, selv om han er fattig. En dag opdager Ali Baba nogle røveres skjulte skat og tager nogle af pengene, så han kan købe en ny kjole til sin kæreste, men da han kommer hjem med pengene, siger kæresten, at hun ikke vil have en kjole købt for stjålne penge. Resten af historien er stort set kendt, bortset fra at Ali Baba fortsætter med at være fattig, fordi han ikke vil vide af stjålne penge.

Der er en del lidt lange ord i teksten, så barnet skal gå i 2. eller 3. klasse for at kunne læse bogen ordentlig, indtil da vil de nok kunne gætte sig til meget af historien ud fra bildederne, især hvis bogen har været brugt til højtlæsning tidligere.

Peter Maltha: Ali Baba og de fyrre farlige røvere
Forlag: Gyldendal
Sider: 64
Udgivelsesdato: 28.06.2005
ISBN: 87-02-03813-7