Flere nyheder

 
Litteratur
Prinsessen der havde ret

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Prinsessen der havde ret
Tor. 30. jun. 2005

"Prinsessen der altid havde ret" er meget egnet som højtlæsningsbog, da der er mange ting, man kan tale med barnet om i forbindelse med historien. De lidt større børn fra 3. klasse vil være i stand til selv at læse den og få noget ud af den.

I historien er der en prinsesse, som der er en masse prinser, der gerne vil have, fordi de er helt vilde efter at få prinsessen og det halve kongerige. Denne prinsesse har altså besøg af en frygtelig masse forskellige prinser, som alle sammen giver hende ret i alt, hvad hun siger og gør, og derfor tror prinsessen, at hun er den klogeste i hele verden. En dag møder prinsessen en mus, som siger hende imod, hvilket hun bliver meget forbavset over, men hun ender med at gifte sig med musen i stedet for alle dummernikkerne, som bare talte hende efter munden.

Bogen er et fint lille eventyr og lægger op til at man kan tale med barnet om, hvorfor prinsessen hellere vil giftes med en, der siger hende imod end en, der giver hende ret, og hvorfor det er vigtigt at sige sin mening om tingene og ikke bare være en medløber.

Kim Fupz Aakeson og Tine Modeweg Hansen: Prinsessen der altid havde ret
Forlag: Gyldendal
Sider: 48
Udgivelsesdato: 28.06.2005
ISBN: 87-02-03811-0