Flere nyheder

 
Teater
Shakespeares samlede

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Shakespeares samlede
Tir. 16. aug. 2005

Århus teater stiklingen tager hul på den nye sæson med en hylende komisk opførsel af "Shakespeares samlede værker", opført på slap line og for fuld tryk af en tre mand stærk skuespillertrup fra Ålborg teater, bestående af Mogens Rex, Peter Flyvholm og Troels Malling Thaarup.

Lad det være sagt med det samme, forestillingen er ikke velegnet til folk med svage nerver og tendens til inkontinens. Fanatiske Shakespeare fans kan også tage anstød af denne forestilling, hvor det vigtigste er, at komme omkring samtlige af Shakespeares 37 skuespil på under 2 timer. Som en nyhed er der opstillet en bar i teatersalen, der skal nemlig helst være så meget larm, fest og ballade i salen, som overhovedet muligt.

De tre skuespillere giver 120 procent af sig selv i denne forestilling. Der er virkelig drøn på og energien ligefrem emmer ud til publikum. Der bliver knoklet for sagen og det er sikkert, at skuespillerne ikke har en tør trevl tilbage på kroppen ved stykkets afslutning. Man undres over, hvor langt skuespillerne er villige til at gå, både med stykkerne og sig selv, men samtidig er man dybt taknemmelig over, at kunne blive underholdt af så talentfulde kræfter.

Det er truppens erklærede mål at komme igennem Shakespeares 37 produktioner på under 2 timer inkl. en pause, og hvor utroligt det end lyder, så lykkes det for dem. I første halvdel af forestillingen drønes der gennem de 36 af produktionerne, her får især komedierne ikke meget plads, da disse tages i en samlet fortælling, mens der bruges lidt længere tid på Romeo og Julie, samt Julie Cæsar, som nok er nogle af de mest kendte af Shakespeares stykker. I den hæsblæsende gennemgang præsenteres publikum i øvrigt også for Titus Andronicus som TV kok samt en nøgen censureret rødkælk!

Anden akt er helliget Hamlet, som nok er det mest kendte Shakespeare-stykke overhovedet. Generelt kan man sagtens få noget ud af forestillingen uden at kende originaludgaverne, men det hele bliver noget sjovere, når man kender de stykker, som truppen forsøger at få banket ned i kort form. Hamlet gennemspilles på fem minutter og herefter tages det hele to gange mere, bare hurtigere! og til sidst tages stykket baglæns, for at man kan være sikker på at publikum er helt med.

Shakespeares samlede værker kan opleves på Århus teater Stiklingen fra den 12/8-3/9. Da stykket først begynder klokken 21, kan det anbefales at gå ud at spise først og derefter afslutte en i forvejen hyggelig aften i det rablende skøre selskab af Mogens Rex, Peter Flyvholm og Troels Malling Thaarup. Rigtig god fornøjelse.

Se spilletider.