Flere nyheder

 
Teater
Anatomy of a Storyteller

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Anatomy of a Storyteller
Tor. 25. aug. 2005
kilde: KultuNaut, Turi Axelsen

Kim Brandstrup har med sin ballet om H.C. Andersen, " The anatomy of a Storyteller", fremtryllet en fantastisk oplevelse for de heldige, der måtte overvære denne forholdsvis korte forestilling. Kim Brandstrup formår at skære helt ind til benet i sjælen på den H.C.Andersen, vi alle kender for hans eventyr, papirklip og mange andre produktioner, og giver et smukt bud på H.C.Andersens komplekse, sørgmodige og til tider destruktive væsen.

Dansen guider os igennem H.C.Andersens fattige barndom, og giver videre billeder på hans eget liv og hans fortællinger, smukt og med nerve fremført af den engelske gruppe.

Gildas Diquero, der danser H.C.Andersen kan overbevisende lokke tilskueren helt derind hvor dørene til mennesket og sjælen bag eventyrene på ærlig og lidt trist vis bliver åbnet og blottet. Alle dansere bidrager til denne rørende og ærlige ballet med en energi og
styrke der er intens.

Scenen er sat med smukke videosekvenser, der på et helt stille niveau udfylder rummet imellem danserne stykket igennem. Det er især disse billeder, der bidrager til en helt unik oplevelse. Musikken, der er komponeret af Ian Dearden, er smuk og melankolsk og er sammen med Graig Givens kostumer med til at tegne dette portræt på en både nutidig og klassisk måde.

Dette er uden tvivl en ballet, der kan nydes af alle og er et mere realistisk bud på, hvem H.C.Andersen var og hvad, der var drivkraften bag alle hans mange aktiviteter.
Skal have alle de mulige stjerner der findes samt en perle for skønheden

Se spilletider.
Foto: Keith Hammett.