Flere nyheder

 
Litteratur
Lille Nø

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Lille Nø
Søn. 4. sep. 2005
"Lille Nø" er en sød billedbog om elefantungen Lille Nø, der ikke bryder sig om larm og ballade, som er bange for små dyr, der vil krybe op i snablen, og som ikke vil trutte! På en tur for at finde fred og ro bliver Lille Nø fundet af en mand og kone, der tager den med hjem.

En dag finder Lille Nøs elefantflok et mudderhul og holder en larmende fest. Men Lille Nø har mest brug for en stille fest - men en stille fest er ikke en fest, siger moren. "Fester skal larme! Vi er jo flokdyr! Vi elsker fest og ballade!". Men Lille Nø går sig en tur for at få lidt fred og ro på et meget ensomt sted. På en stor græsmark, hvor der kun er ganske små lyde, lægger den sig ned og kikker op i himlen. Der finder en mand og kone den, og de tager den med sig hjem, for sådan en elefantunge har de altid savnet, og Lille Nø vil forfærdelig gerne tæmmes.

Hos manden og konen, der holder meget af fred og ro, kommer Lille Nø i bad - helt alene, og vandet er helt gennemsigtigt, slet ikke som i mudderhullet. Lille Nø kommer til at trutte, da den leger med vandet - men det mener manden og konen nok skal gå over, når Lille Nø bliver rigtig tam. Om natten får Lille Nø sin helt egen seng, og her er virkelig fred og ro. Men Lille Nø har aldrig prøvet at sove alene før, så den kan ikke sove, og lister ud af huset. I nattemørket trækker Lille Nø vejret dybt, og ud at snablen kommer et flængende langt TRUT - og den bliver ved med at trutte. En flok elefanter står og kikker, og det er viser sig at være Lille nøs flok. Lille Nøs mor bliver så glad, at hun vil holde en fest - 'en stille fest'. Men nu mener Lille Nø ikke længere, at en stille fest er nogen rigtig fest, og han vil aldrig stikke af, for han er jo et flokdyr..

En sød lille historie om en lille elefantunge, der næsten når at blive tæmmet, inden den finder ud af hvor den rigtig hører til - i sin flok. Eneste mindre irritationsmoment i historien er, at man nogen gang mangler sammenhæng mellem siderne, sådan at man må bladre tilbage for at være sikker på, at man ikke er sprunget noget over. Det virker som om, historien har været længere, men er blevet skåret kraftigt til.

De fantastisk flotte illustrationer af Hanne Bartholin gør hele historien værd at læse - især siderne med Lille Nø, der ligger på en græsmark, eller Lille Nø, der står ude i den store nat, er lige til at tage ud og hænge op.

En sød, flot tegnet billedbog for de 3 - 6-årige, der får helt lyst til at sidde lige så stille i et hjørne bagefter.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Hanne Kvist & Hanne Bartholin: Lille Nø
Forlag: Gyldendal
Sider: 25
Udgivelsesdato: 02.09.2005
ISBN: 87-02-03774-2