Flere nyheder

 
Litteratur
Godter

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Godter
Tor. 8. sep. 2005

Ud over den efterhånden meget almindelige chokoladekonfekt, som de fleste har prøvet at lave i en eller anden udstrækning, kan man i denne bog også finde opskrifter på eks. Frugtflæsk og Marshmallows, som det er knapt så almindeligt at lave selv.

Opskrifterne virker enkle at følge. Der er ikke ret mange arbejdsgange, og det står nævnt, hvis det er smart at være to om arbejdet, hvis enkelte arbejdsgange skal udføres parallelt. Portionsstørrelserne er små, så det er ikke den store ulykke, hvis opskriften skulle mislykkes og det er samtidigt muligt at lave mange forskellige slags slik.

Der er 37 opskrifter i alt, og det sværeste bliver nok at vælge, hvilken en man vil prøve først, for det hele ser lækkert ud, og de fleste opskrifter virker hverken indviklede eller komplicerede, så selv en nybegynder i køkkenet vil kunne opnå et hæderligt resultat, hvis bare man følger opskriften til punkt og prikke.

Man kan godt savne en mere udførlig forhandlerliste til nogle af specialingrediencerne. Det kan være svært at gennemskue, hvor man finder et velassorteret supermarked eller en specialbutik. Ligeledes er henvisningerne til, at specialprodukterne kan købes på internettet, udmærkede, men det ville have været rart med en specifik adresse. I forbindelse med frugtgele- og fudge-opskrifterne står der noget om fin tråd-fase og blød eller hård kugle-fase som en henvisning til sukkermassens temperatur. Her havde det været rart med et billede eller to, da det kan være svært at forestille sig, hvordan det skal se ud.

Alt i alt er der lagt op til masser af hygge på de mørke efterårsaftener, som vi går i møde, for slet ikke at tale om det løft, julekonfekten kan få i år med de mange nye lækre opskrifter.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Maria Ôhrn: Godter - nye og gamle favoritter for slikmunde
Forlag: Aschehoug
Sider: 64
Udgivelsesdato: 15.08.2005
ISBN: 87-11-26171-4