Flere nyheder

 
Litteratur
Fra hjerte til hjerte

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Fra hjerte til hjerte
Tir. 11. okt. 2005

- Nye tolkninger af H.C. Andersens eventyr.

Oven på den strøm af bøger, der er kommet om vores allesammens H.C. Andersen i anledningen af hans 200 års fødselsdag, kommer her endnu en lille bog med nye tolkninger af H.C. Andersens eventyr med datidens Kierkegaard som oplysende medspiller.

I denne bog stiller Kathrine Lilleør H.C. Andersens eventyr overfor tolkninger af eksistentiel karakter - hun spørger, hvordan hans eventyr forholder sig til begreberne kærlighed, glæde, håb, tro, tvivl og synd. Disse tolkninger er sammenkædet med Kierkegaard-tekster, der beskriver eksistensbegreberne præcist og kontant.

Katrine Lilleør viser med sine tolkninger, at H.C. Andersen med sin kunst vil vise forbindelsen mellem mennesker og Gud. Den "røde tråd" som gælder i kunsten og livet: "Gjennem alle Menneskers Liv og Levnet gaar der ogsaa en rød Traad, en usynlig Traad, der viser, at vi tilhøre Gud."

Bogen giver en ny kristen, eksistentiel dybde og forståelse af H.C. Andersens eventyr, og selvom den er lettilgængelig, så er det ikke den første bog man bør kaste sig over i sit studie af H.C. Andersen.

Bogen igennem er eventyrene støttet op med meget fine stregtegninger af Ib Spang Olsen.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Kathrine Lilleør: Fra hjerte til hjerte. Nye tolkninger af H.C. Andersens eventyr
Illustrationer: Ib Spang Olsen
Forlag: Gyldendal
Sider: 272
Udgivelsesdato: 06.09.2005
ISBN: 87-02-039113-3