Flere nyheder

 
Litteratur
Cykel- & Dansemyggen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Cykel- & Dansemyggen
Fre. 21. okt. 2005

Til alle os, der som barn fik læst op af "Cykelmyggen Egon" kommer her fortsættelsen "Cykelmyggen og Dansemyggen". En fantastisk fortsættelse af den gode gamle klassiker om myggen Egon, der skiller sig ud fra de andre myg ved at komme op af vandet på en racercykel. Som mange af Flemming Quist Møllers bøger er her endnu en klassiker til hylden. Tegningerne er gennemførte og fyldt med historier og liv.

Denne gang følger vi endnu engang Cykelmyggen Egon, der ikke gider flyve, men som meget heller vil cykle. "Se lige mig! Råber han og cykler ud i verden". Han er lige ved at blive fanget af en trold (en Grønsmudsket Dværgsumptrold af østdansk race), men bliver kastet op i luften og lander på et blad, som hvirvler af sted i blæsten. Han fortsætter med at cykle, til det bliver vinter, hvor han kører fast i sneen. Nissen bærer Egon hjem til sin hule, hvor han er om vinteren. Om foråret cykler han videre. På den første varme sommerdag ser han myggelarverne blive til rigtige myg, og han møder Dagmar, der ikke gider flyve - hun er nemlig en dansemyg.

Dagmar danser og Egon cykler - de møder drillefluer og en natsværmerlarve, der ligner et uhyre. En flagermus skaber panik, og en myggedreng bliver viklet ind i edderkoppens spind, og det samme gør Dagmar, da hun forsøger at hjælpe. Men Egon redder Dagmar og myggedrengen, og for sin dåd får Egon en cykelhjelm! Dagmar og Egon viser, at de også godt tør flyve sammen med de andre myg, og de flyver gennem et eventyr på en scene og ser ud over hele verden. Men de savner deres træning, og de bestemmer sig for at træne sammen.

Historien er sød og ligetil - men det primære er alle de vidunderlige illustrationer med de mange historier og figurer blandet ind i hinanden. Alle detaljerne, som man kan bruge timer på at snakke om og fortælle videre på.

På sidste side har forfatteren skrevet om nogle af de mange detaljer i tegningerne, og om nogle af historierne bag dyrene, væsnerne og blomsterne. Her lærer vi blandt andet, at Nissen er 463 år gammel og venter på at måtte gifte sig med sin nissekone, når hun bliver 1000 år.

Og man kan finde både Snuden, Kedsomheden og Benny på vej op af badekarret i denne bog, og Jungledyret Hugo og rævepige Rita får også lige sneget sig med på titelbladet, så det må siges at være en komplet opgørelse af Flemming Quist Møllers forfatterskab. En bog der fortjener sin plads på hylden, og som kan tages ned og læse igen og igen og igen og..

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Flemming Quist Møller: Cykelmyggen og dansemyggen
Forlag: Gyldendal
Sider: 36
Udgivelsesdato: 21.10.2005
ISBN: 87-02-04236-3