Flere nyheder

 
Litteratur
Kaninen i Månen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kaninen i Månen
Søn. 13. nov. 2005

(INDIA: A travel NON-survival kit)

En meget mærkelig ungdomsbog om hovedpersonen Nicks 3-måneders backpacker tur til Indien - gennem Bombay, Goa og Hampi. En tur hvor fokus er på stoffer, og som sjældent kommer meget videre en det.

Nick, ung bistandsbums fra Avedøre stationsby med hang til øl og hash, bliver skubbet ud at opleve verden af sin døende onkel Asger, der har lovet ham en klækkelig arv, men kun hvis han tager ud at opleve verden først. Nick pakker sin kuffert og tager flyet til Bombay.

For Nick, der aldrig har været meget udenfor Avedøre bliver det et kulturchok at komme til Indien, og den første del af bogen er faktisk den mest underholdende, hvor man følger hans møde med det virkelig Indien; med maden, kutymerne, taxachaufførerne og hotellerne, som er en stor omvæltning fra den sikre og forudsigelige betonby i Hvidovre. Fra Bombay tager han til Goa (som er det eneste sted i Indien, han har kendskab til, og det fra en gammel artikel i et Rapport-blad), hvor han finder et sted at bo, og så følger ellers hans oplevelser med tekno-freakene, de gamle hippier og de mange stoffer.

Stofferne tager mere og mere over, og det meste af historien fokuserer på stofferne: folk der tager for mange stoffer, folk der forhandler stoffer, frygten for at blive taget af politiet med stoffer, de grænseoverskridende oplevelser stofferne giver en, de underlige drømme og de mange eftervirkninger. Ind i mellem stofferne få man lidt af den indiske kultur ind mellem linjerne, som da han er til børnefødselsdag hos en indiske familie. Historien bliver mere og mere "syret" jo længere hen i den man kommer, og til sidst har Nick også fået for meget "input".

Patrick Leis skriver egentlig udmærket, jeg har dog svært ved at forholde mig til selve historien, og den store fokus på stoffer. Selv dannelsesrejsetemaet er ok; der er store kulturforskelle mellem stationsbyen og Indien, og det kunne sagtens være blevet en rigtig god bog, men den mister meget med den næsten ensidige fokuserende på de "spændende stoffer".

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Patrick Leis: Kaninen i månen
Forlag: Gyldendal
Sider: 380
Udgivelsesdato: 28.10.2005
ISBN: 87-02-03259-7