Flere nyheder

 
Litteratur
Vintermad - der varmer

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vintermad - der varmer
Søn. 13. nov. 2005

Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal har lavet en lækker visuel kogebog med gode opskrifter som hører vinteren til, der giver en lyst til straks at kaste sig ud eksperimenter med supper, chutneyer og varm gløgg.

Bogen, der indeholder knap 100 opskrifter tilpasset vinterens råvarer, har fokus på simremad, lette retter til traveturen og nye udgaver af blandt andet julens opskrifter. Opskrifterne er delt i 7 overordnede kapitler:

Nu falmer skoven - der giver nye opskrifter med græskar, supper og kastanier f.eks. græskarsuppe med appelsin og spidskommen. På glas og krukker - hvor chutney, relish, snaps, syltede valnødder og sirup giver lyst til at kaste sig ud i kunsten at fylde glas med lækre ting som mandler i kanelsirup og abrikoser og svesker i kanel. Til kolde næser - med opskrifter på varme drikke som hvid gløgg med hyldeblomst og appelsin og glühwein.

Kom indenfor - med opskrifter på tapas og salte snack som alternativ til traditionelle gløgg-selskaber og julefrokosten. Tid til hygge - med bagværk og søde sager, hvor jeg personligt glæder mig til at prøve dadel-chokoladekagen, og de mange lækre konfekter som hvide kokostrøfler og irske kaffetrøfler. Julefryd - det obligatoriske afsnit i enhver bog om vintermad med forholdsvis traditionelle opskrifter på julesalater, rødkål og sild. Snefnugge kommer vrimlende - med vintersalater, simremad og mad der varmer. Kapitlet slutter af med forskellige variationer af desserten creme brulée.

Opskrifterne er yderst kort beskrevet, men alle meget enkle, og råvarerne er med enkelte undtagelser ganske almindelige og til at finde på hylden i ethvert supermarked.

Selv om bogen slår sig op som en utraditionel kogebog, så er langt de fleste af opskrifterne ganske traditionelle. Der er ikke de store kulinariske eksperimenter heri, men gode opskrifter på svinekam, tomatsuppe, stegt sild i eddike. fastelavnsboller og rugbrød.

Illustrationerne er til UG+, bare det at bladre bogen igennem er en fryd - ikke alene de appetitvækkende madbilleder, men alle de gode vinterstemningsbilleder. Hele vejen gennem bogen er siderne fyldt med små tips til hygge, stemning og madlavningen, hvilket er med til yderligere at højne den gode oplevelse ved denne kogebog.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal: Vintermad - der varmer
Forlag: Gyldendal
Sider: 168
Udgivelsesdato: 31.10.2005
ISBN 87-02-04284-3