Flere nyheder

 
Litteratur
Hvad enhver mand bør vide

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Hvad enhver mand bør vide
Man. 21. nov. 2005

"Hvad enhver mand bør vide om kvinder" og "Hvad enhver kvinde bør vide om mænd". De to bøger, skrevet af stand-up komikerne Thomas Wivel og Povl Erik Carstensen, tager forholdet mellem mænd og kvinder - og forskellene på de to køn - under nøje behandling. Det er to indsigtsfulde - ja nærmest sandfærdige - bøger, som samtidig er ganske morsomme.

Om man vælger den ene eller den anden af bøgerne er egentlig lidt underordnet, da de to forfattere eksempelvis i beskrivelsen af kvinden, sjældent kan undlade lige at fortælle, hvad manden gør i samme situation.

De to bøger er bygget op omkring en lang række spørgsmål, som de to forfattere besvarer med skarpsindige beskrivelser af, hvorfor vi gør som vi gør - og man kan kun alt for ofte nikke genkendende til det, hvad enten man sidder og ler af sin partner eller sig selv.

Forskellen på de to bøger er, at de spørgsmål bøgerne behandler, er bygget op omkring fordommene om det modsatte køn.

Eksempelvis behandler bogen om kvinder (skrevet til mænd) spørgsmål som: Gør kvinder bedre rent? eller Er det rigtigt, når kvinder siger, de har hovedpine?. Bogen om mænd (skrevet til kvinder) behandler til gengæld spørgsmål som: Kan mænd bedre li' at overhale end kvinder? eller Hvad forgår der i hovedet på mænd, når de er til firmafest?.

Svarene på disse spørgsmål - og cirka 117 andre i hver bog - kan man altså nu få svar på, og samtidig le lidt af/med sin partner og de små forskelle, der er mellem kønnene.

Bøgerne er ret morsomme, og de to forfatteres betragtninger rammer ret godt!

Så selvom de ikke lige er kandidater til nobelprisen i litteratur, kan de være sjove at finde frem til lidt "let" underholdning, eller når man skal forsøge at forklare kæresten, hvorfor hun er bedre til at gå til møder i boligforeningen, eller hvorfor vi mænd ikke kan bebrejdes for at glemme at slå brættet ned.

Thomas Wivel og Povl Erik Carstensen: Hvad enhver mand bør vide om kvinder
Forlag: Gyldendal
Sider: 135
Udgivelsesdato: 11.11.2005
ISBN: 87-02-042789
Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Thomas Wivel og Povl Erik Carstensen: Hvad enhver kvinde bør vide om mænd
Forlag: Gyldendal
Sider: 136
Udgivelsesdato: 11.11.2005
ISBN: 87-02-042797
Køb eller bestil bogen på e-boghandel.