Flere nyheder

 
Klassisk musik
The Harlem Gospel singers

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Harlem Gospel singers
Søn. 27. nov. 2005

The Harlem Gospel singers gæstede musikhuset Århus den 23 og 24. november og trak fulde huse. Danskere, som er gået i vintermørke-mode, kan være svære at begejstre for noget som helst, men som nogle blandt publikum bemærkede, så er det jo ikke til at sidde og være sur, når rytmerne går i gang oppe på scenen.

The Harlem Gospel singers blev grundlagt i 1991 af gospelstjernen Queen Esther Marrow, som også optrådte som stjernesolist sammen med koret. Blandt medlemmerne fandtes også nogle sangtalenter, som næsten var større end solistens, de var en fryd at lytte til. Den eneste anke ved et ellers godt show er, at man ikke har gjort sig umage med at finde nogle sange, som er lidt mere internationalt kendte. De sange, der blev sunget er måske meget kendte i USA, men stort set ukendte i Europa, og det giver bare ikke det samme at lytte til gospelsange, man ikke kender, i forhold til nogen man kender og kan synge med på.

I begyndelsen af anden halvdel af showet var der et indslag med Motown numre for at vise, hvordan gospelsangen startede, og det var faktisk lige før, denne del var den bedste, fordi man kendte sangene og kunne være med på et helt andet plan. Det var dog tydeligt, at sangerne ikke selv var særligt fokuserede på denne del, da der kun blev sunget meget små bidder af ellers fremragende sange, f.eks. "No mountain to high" som blandt andet kendes fra filmen "Sisteract" med Whoopi Goldberg.

The Harlem Gospel singers laver et godt show, med masser af rytmer og gang i den. Sangerne er fremragende, men valget af sange kunne godt trænge til en genovervejning.